Urheilu

Cocksin ote löystyi lopussa – historiallinen kliimaksi jäi saavuttamatta

Voiton syrjässä kinni ollut Cocks ei päässyt poistumaan Norjasta pystypäin. Historiallinen Mestareiden liigan voitto jäi yhä odottamaan.
Davor Basaricin kuusi maalia eivät riittäneet tuomaan riihimäkeläisille historiallista Mestareiden liigan voittoa.

Riihimäen Cocks kärsi sunnuntaina Norjan Elverumissa murheellisen yhden maalin tappion. Viime sekunneilla juonittu riihimäkeläiskuvio ei onnistunut ja Elverumin kapteeni, ykkösmaalivahti Morten Nergaard nousi kotijoukkueen sankariksi.

Elverum juhli voittoa maalein 28-27 (15-14).

 

Cocks joutui peliin vajaalla miehistöllä. Jo aiemmin loukkaantuneiden Andre Uddin ja Yury Lukyanchukin rinnalle katsomoon istui viisaudenhammasta potenut kapteeni Teemu Tamminen. Elverum oli tietoinen tilanteesta ja valitsi väsytystaktiikan. Niinpä kotijoukkue kaahasi kovaa päälle. Cocks pysyi yllättäen kuitenkin vauhdissa mukana.

Aiemmista Mestareiden liigan peleistä poiketen maalissa aloitti Vitalii Shitsko, joka teki erinomaista työtä. Shitsko otti peräti joka kolmannen vedon kiinni ja oli ehdottomasti yksi joukkueensa tähdistä jo ottelun alussa.

Elverumin kova kiire oli vähällä kääntyä itseään vastaan. Jo avausjakson lopulla vauhti näkyi virheinä. Niitä elverumilaiset tekivät myös toisella puoliajalla. Cocks hyödynsi vastustajan tekniset virheet ja oman hyökkäyspelinsä joukkue pelasi korostetun rauhallisesti.

Cocksin Nico Rönnbergin Elverum oli merkannut koko ensimmäisen puolituntisen ajan erittäin tarkasti. Myös se taktiikka kääntyi rasitteeksi. Puolustus oli hajallaan ja Oleksandr Kyrylenko, laituri Roni Syrjälä, sekä keskushyökkääjä Davor Basaric tuulettivat maaliverkkoa. Niinpä Cocks kävi jo kolmen maalin johdossa.

 

Elverum tiivisti ottelun viimeisellä neljänneksellä puolustustaan. Silti joukkue tarvitsi onnea ja yksilötaitoa.

Lähinnä sen laitahyökkääjät Sigvaldi Björn Gudjonsson ja Alexander Westby nostivat henkilökohtaisella osaamisellaan kotijoukkueen tasoihin. Toisessa päässä tilaa saanut Rönnberg pommitti seitsemän maalia. Lopulta vaaka kallistui norjalaisille, kun Cocksin viimeinen hyökkäys ja tasoitusyritys päättyi Aliaksandr Tsitoun hivenen epäonnistuneeseen heittoon. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020