fbpx
Urheilu Riihimäki

Cocksin pistetili edelleen nollilla Euroopan liigassa – "Olisi tarvittu enemmän apua maalipuiden välissä"

Cocks yllätti alussa SL Benfican, mutta joutui lopulta taipumaan.
Davor Basaric pelasi huippupelin ja viimeisteli peräti yhdeksän maalia. Kuva: Jari Kohonen
Davor Basaric pelasi huippupelin ja viimeisteli peräti yhdeksän maalia. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks ei saanut vieläkään voittoputkea auki käsipallon Euroopan liigassa. Tiistaina portugalilainen SL Benfica kaivoi Riihimäellä tiukassa kamppailussa vierasvoiton lukemin 32–27 (18–15). Näin Cocks jatkaa edelleen ilman pisteitä oman lohkonsa peränpitäjänä.

Kamppailun alku saattoi olla vierasjoukkueelle jopa hienoinen yllätys, sillä Cocks tuli kentälle äärimmäisen latautuneena ja kovalla asenteella. Jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun saakka, mikä vei kotijoukkueen alussa ansaitusti johtoon.

Lataus ei tällä kerralla mennyt yli, vaan joukkue pelasi kurinalaisesti ja hermoilematta. Riihimäkeläiset pystyivät myös puolustuspäässä pitämään vastustajan huippuheittäjät melko hyvin pimennossa.

Toki sama oli tahti toisessakin päässä. Benficalaiset saivat pidettyä takamiehet kurissa, mutta keskushyökkääjä Davor Basaric sai raivattua yllättävän hyvin heittotilaa. Basaric haki uhrautuvasti kakkospalloja ja viimeisteli pari pomppivaa palloa juuri avausjakson ratkaisuhetkillä.

Kaikkiaan sentteri upotti peräti kuusi maalia avausjaksolla.

Samankaltaista venymistä osoitti myös Srdjan Mijatovic. Serbi kurkotti paluupalloja sisään, mikä turhautti Benfican puolustajia kerta toisensa jälkeen. Avausjakson hahmoihin kuului myös viiden maalin Djorjde Dekic.

Basaricin, Djekicin ja Mijatovicin maalitehtailusta huolimatta kolmen maalin taukojohto oli nimenomaan koko joukkueen ansiota.

Avausjakson loppupuolella puolustustilanteessa puujalan saanut Cocksin kapteeni Teemu Tamminen oli ennen lievää loukkaantumistaan ollut rakentamassa useampaa maalitilannetta. Vaikka Tamminen ei itse onnistunut maalitiliään avaamaan, oli myös hänen roolinsa tärkeä yhtenäisen joukkueen pelissä kentän molemmissa päissä.

Toisella jaksolla Benfica lisäsi selvästi kierroksia ja ajassa 40.12 vieras siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Kotijoukkue auttoi vastustajaa huonolla viimeistelyllä, eikä maalivahdeista sen enempää Vitalii Shitsko kuin Joakin Angelovskikaan ollut parhaimmillaan. Torjunnat jäivät kummaltakin saamatta.

Benfican kova vauhti vaikeutti Cocksin puolustustyöskentelyä ja toi riihimäkeläisille muutamia rangaistuksia juuri sillä hetkellä, kun voimia olisi pitänyt säästää loppukiriin. Benfica karkasi nopeasti kolmen maalin johtoon.

Vierasjoukkueen tiivis ja liikkuva puolustus torjui riihimäkeläisten takamiehet lähes kokonaan pimentoon ja hetken aikaa penkillä levännyttä Basaricia tuurannut Yury Lukyanchuk joutui hänkin toteamaan, ettei keskushyökkääjän tontilla ollut enää heittotilaa.

Pari kaksiminuuttista ottelun loppuminuuteilla vaikeuttivat Cocksin takaa-ajoa entisestään ja vähitellen Benfica hilasi maalieron kuuteen.

Tamminen pääsi vielä viimeisellä sekunnilla kaventamaan seitsemän metrin viivalta. Lohtu oli kuitenkin laiha.

– Tavoitteena oli pelata tänään parasta peliä Euroliigassa, mutta aivan ei siinä onnistuttu. Olisi tarvittu enemmän apua maalipuiden välissä. Parikin torjuntaa olisi auttanut, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki totesi.

– Benfica on edelleen kaikilla osa-alueilla meitä parempi. Lopussa tuli jo pieni väsymyskin, kun ei tullut tehtyä kovin paljon vaihtoja tänään. Alun taistelu oli hyvää, Kekki tiivisti. HäSa

Menot