Urheilu

Cocksin revanssi jäi vajaaksi Minskissä – Baltian liigan lohkon kakkospaikkaa jakava SKA pystyi pistejakoon

Teemu Tamminen riihimäkeläisten kirkkain tähti Valko-Venäjällä.
Teemu Tamminen oli huikeassa vireessä Minskissä. Peräti 12 maalia tykittänyt Cocksin kapteeni oli tärkein linkki pisteryöstössä. Kuva: Jari Kohonen
Teemu Tamminen oli huikeassa vireessä Minskissä. Peräti 12 maalia tykittänyt Cocksin kapteeni oli tärkein linkki pisteryöstössä. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks haki revanssia perjantaina Valko-Venäjän pääkaupungista Minskistä. Kotikentällään Minskille hävinnyt Cocks lähti vierasotteluun väkevällä otteella pisteryöstöön.

Aivan täydellisesti ei isku onnistunut, sillä A-lohkon kärkijoukkueet ja moninkertaiset Baltian liigan finaalivastustajat päätyivät pistejakoon numeroin 27–27 (14–14).

Kohtaamisessa oli paljon pelissä, sillä joukkueet olivat edellisen, SKA Minskin vierasvoittoon päättyneen edellisen kohtaamisen jälkeen tasapisteissä jakaen A-lohkon kakkospaikan.

Ottelun alusta asti näkyi kentällä se, että joukkueet tunsivat toisensa hyvin ja myös kamppailun merkittävä panos. Hiukan hermostuneen tunnustelun jälkeen peli rullasi tasaisena. Minsk oli maalin edellä ja Cocks tasoitti.

Jo avausjakso kuvasti erinomaisesti voimasuhteiden tasaisuutta.

Kumpikaan ei saanut mainittavaa etumatkaa, sillä molemmat puolustivat tarkasti ja ilmaiset maalit olivat vähissä. Osumia syntyi vain pitkien asemapelisessioiden jälkeen. Näin avausjakson tasalukemat eivät varsinaisesti yllättäneet.

Toisella jaksolla tarkan pelin strategia jatkui. Kumpikaan ei suonut vastustajalle halpoja maaleja, joten numerot pysyivät maltillisina.

Minsk pääsi enimmilläänkin vain kahden maalin karkumatkalle, mutta puolustuksessa lukuvirheestä hankittu kaksiminuuttinen pakotti kotijoukkueen alivoimalle. Näin Cocks nousi ylivoimalla taas maalin päähän.

Ajassa 28.59 Cocksin kapteeni Teemu Tamminen tasoitti lukemat rangaistusheitosta ja puoli minuuttia myöhemmin Cocks meni ensi kertaa toisella jaksolla johtoon kapteeni Tammisen läpiajosta.

Lopulta kotijoukkue Minsk teki kuitenkin tasoituksen. SKA Minskin Dzmitry Nikulenkau onnistui yhdeksästä metristä tasoittamaan, eikä Cocks enää omasta hyökkäysvuorostaan saanut kunnollista ratkaisua aikaan.

Tamminen oli 12 maalillaan selkeästi kentän kuningas, mutta kovatkaan tehot eivät riittäneen kuin pistejakoon. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020