Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Cody Kunyk on pelikunnossa, Joona Voutilainen yhä päivittäistarkkailussa

Runkosarjan loppuun asti huilaava Petteri Nikkilä on HPK:n ainoa pitkäaikaisempi poissaolija kevään korvilla.
Cody Kunyk on kirjauttanut HPK-paidassa jo ammattilaisuransa uuden piste-ennätyksen. Kuva: Pekka Rautiainen
Cody Kunyk on kirjauttanut HPK-paidassa jo ammattilaisuransa uuden piste-ennätyksen. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n kauden ehdottomaan parhaimmistoon kuuluva Cody Kunyk on joukkueen vahvuudessa, kun Kerho kohtaa keskiviikkona Oulussa Kärpät, raotti HPK loukkaantumistilannettaan tiistaina.

Keskushyökkääjä jätti pikkuvamman takia lauantain Tappara-pelin kesken, mutta maanantain lääkärikäynti antoi hänelle vihreää valoa.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan ”pahaa vammaa” ei tutkimuksissa löytynyt ja mies on pelikunnossa. Sen enempää HPK ei halunnut Kunykin loukkaantumistilanteesta kertoa pelaajan turvallisuuteen vedoten.

Ensimmäistä ja näyttöjen valossa viimeistä kauttaan Hämeenlinnassa pelaava Kunyk on HPK:n kauden paras pistemies 51 runkosarjaottelun tehoin 9+33=42. Kanadalainen johtaa tällä hetkellä Liigan syöttöpörssiä. Kunyk on Henri Kannisen ohella Pallokerhon ainoa kaikki liigaottelut urakoinut pelaaja.

Maalivahtina puolustuksen tuella hyvin esiintynyt Rasmus Reijola saattaa jatkaa HPK:n veräjällä liigakärkeä vastaankin. Suurinta torjuntavastuuta helmikuulle asti kantanut Joona Voutilainen toipuu edelleen päivittäisseurannassa sairastelustaan. Päätös hänen Oulun matkastaan syntyy keskiviikkoaamuna.

HPK:n kokoonpanosta puuttuu tämän viikon Kärpät ja JYP-vierasotteluista sekä lauantain Pelicans-kotipelistä varmuudella ainoastaan puolustaja Petteri Nikkilä. HPK arvoi, että Euro Hockey Tourilla kuun alussa jalkaansa loukannut Nikkilä ei pelaa enää Liigan runkosarjan aikana.