fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Dana Schmit ei jatka Hämeenlinnan Lentopallokerhossa – "Uutta passaria kartoitetaan koko ajan"

Loukkaantumisesta kärsivä passari purki sopimuksensa ja lähtee kuntouttamaan itseään kotimaahansa Itävaltaan.
Dana Schmitin viimeiseksi otteluksi Lentopallokerhoon paidassa jäi tappio LP Kangasalaa vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa
Dana Schmitin viimeiseksi otteluksi Lentopallokerhoon paidassa jäi tappio LP Kangasalaa vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa

Muutosten tuulet jatkuvat Hämeenlinnan Lentopallokerhossa, sillä seuralla on edessään uuden passarin hankinta. Ennen viime viikon LP Viesti-ottelua vastaan loukkaantunut Dana Schmit on päättänyt purkaa sopimuksensa ja lähtee kuntouttamaan vammaansa kotimaahansa Itävaltaan. Schmitin viimeiseksi otteluksi Lentiskerhon paidassa jäi vajaan kahden viikon takainen 3–0-tappio LP Kangasalaa vastaan.

– Loukkaantumisen jälkeen kävimme keskusteluja siitä, miten Suomessa hoidetaan tällaisen vamman jälkeisiä hoitoja. Hän oli eri mieltä siitä, miten asia pitäisi tehdä ja hänen mielestään kuntoutus saadaan tehtyä paremmin ja nopeammin Itävallassa, kertoo Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki.

Suomessa Schmitillä olevan alavartalovamman kuntoutuksessa kestää kolmesta kuuteen kuukautta. Kalliomäki sanoo, että seura ei voi ottaa vastuuta Suomen ulkopuolella tehtävästä kuntoutuksesta.

– Totesin hänelle, että toki voit näin halutessasi tehdä, mutta seura ei ole enää jatkossa asiasta vastuussa. Dana hyväksyi asian ja päätti lähteä, manageri kertaa.

Lentopallokerhon oma kasvatti ja kevään ja kesän aikana myös Suomen naisten maajoukkueen rinkiin kuulunut Jenna Ylivainio kantoi passivastuun yksi viime keskiviikon tappio-ottelussa salolaisia vastaan. Seura aloittaa Schmitin ilmoituksen jälkeen uuden passarin etsimisen.

– Nyt mietitään, mitä asian kanssa tehdään. Meillä oli jo tiedossa Helsingistä pelaaja, mutta se asia jäi vielä avoimeksi. Uutta passaria kartoitetaan kuitenkin koko ajan ja tietenkin toista passaria etsimme, Kalliomäki muistuttaa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkaa naisten Mestaruusliigan kauttaan keskiviikkona kohtaamalla Rovaniemellä Woman Volleyn. Kotisalissaan Loimua-areenassa se pelaa seuraavan kerran sunnuntaina orivesiläistä OrPoa vastaan. Lentiskerho on sarjassa yhdeksän pelatun jälkeen neljäntenä. Se on ottanut otteluista neljä kolmen pisteen voittoa, yhden kahden pisteen voiton ja neljästi se on kärsinyt tappion suoraan kolmessa erässä. Tämän viikon vastustajista WoVo on liigan kolmanneksi viimeisenä kuudella pisteellään, ja OrPo kuudentena 12 pisteellään.

Menot