Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Debyyttinsä Leijonissa tekevä HPK-hyökkääjä Jere Innala on kulkenut pitkän tien kansainväliselle tasolle

Jukka Jalonen kutsui A-maajoukkueeseensa HPK:sta Elmeri Erosen ja Petteri Nikkilän lisäksi Leijona-debyyttinsä Ruotsin EHT-turnauksessa tekevän Jere Innalan.
HPK:n hyökkääjä Jere Innala pääsee näyttämään taitojaan Leijona-miehistöön. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n hyökkääjä Jere Innala pääsee näyttämään taitojaan Leijona-miehistöön. Kuva: Tomi Vesaharju

Kun Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi Leijona-miehistönsä helmikuun alussa pelattavaan Ruotsin järjestämään EHT-turnaukseen, se merkitsi HPK:n 21-vuotiaan hyökkääjän, Jere Innalan, yhden unelman toteutumista.

Suomi kohtaa Venäjän, Tshekin ja Ruotsin 6.–9. helmikuuta Helsingissä ja Tukholmassa pelattavassa EHT-turnauksessa.

Jalonen valitsi joukkueeseensa neljä ensikertalaista, joiden joukosta löytyi myös Innalan nimi.

Innalalle itselleen valinta tuli yllätyksenä.

– En osannut odottaa sitä, soitto tuli aika puskista. On pikkupojan haave päästä pelaamaan miesten maajoukkueessa. Kun olen pelannut alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, tämä on ollut se seuraava haave, Innala sanoi valinnan tultua julki.

 

Lue lisää: HPK:n Jere Innala tekee A-maajoukkuedebyyttinsä helmikuussa – myös Eronen ja Nikkilä Leijoniin

 

Läpimurto viime kaudella

Viime kaudella peräti 24 maalia ja 45 tehopistettä kerännyt Innala on summannut tällä kaudella 43 pelaamassaan ottelussa tehot 13+15=28. Nuoren laiturin kehityskäyrä lähti dramaattisesti nousuun viime kauden aikana, joka päättyi Kerhon mestaruusjuhliin.

– Olen hyvä luistelemaan ja pelinopea, mutta tärkeää on ollut myös kehittymisessä se, että olen saanut vietyä puolustuspeliäni vastuullisemmaksi, Innala arvioi.

Leijonissa tavoitteena on tietysti voittaa pelejä EHT-tasolla, mutta turnauksen luonteeseen kuuluu myös se, että pelaajat antavat näyttöjä MM-kisoihin.

Innala lähtee kuitenkin matkaan maltillisin miettein.

– Lähden avoimin mielin ja antamaan kaikkeni joka harjoituksessa ja pelissä. On mielenkiintoista nähdä, missä kansainvälinen taso menee – pääsee näkemään miten pystyn pelaamaan, luistelemaan, kamppailemaan, puolustamaan ja hyökkäämään. Siinä on haastetta riittävästi.

Innalan uralla pääsy A-maajoukkueeseen on merkittävä virstanpylväs. Tavoitteita tulevaisuuteen on kuitenkin vielä jäljellä.

Nälkä on kasvanut syödessä hyvän viime kauden jälkeen.

– Viime kausi oli jo hyvä, sen päälle on ollut hyvä lähteä rakentamaan. Kun aika koittaa, jonain päivänä haluaisin päästä pelaamaan ulkomaille. Pienen pojan haave on ollut NHL, mutta ulkomaat kiinnostavat, Innala toteaa.

Maajoukkuevalinnan hetkellä Innala sanoo olevansa kiitollinen perheelleen junioriuralla tehdyistä kuskaamisista.

– Tietysti matkalla tärkeää ovat perheen lisäksi olleet myös hyvät valmentajat kuten Antti Pennanen, joka on antanut arvokkaita ohjeita mitä kannattaa harjoitella. (Entisen jääkiekkoilijan) Juha Jokiharjun kanssa on käyty läpi henkisen puolen asioita.

 

A-maajoukkuevalinta palkinto kovasta työstä

Innala aloitti pelaajana Valkeakosken Kiekko-Ahman kiekkokoulussa ja hän on juniorina pelannut LeKissä ja Kooveessä, josta siirtyi HPK:n juniorimyllyyn.

– Koin HPK:n, jota olin aina kannattanut, parhaaksi ratkaisuksi siinä vaiheessa. En tiedä olisinko esimerkiksi mahtunut silloin Ilvekseen tai Tapparaan pelaamaan, Innala kertaa.

Tarinassa on hieman samanlaisia piirteitä kuin toisen jo leijonadebyyttinsä aiemmin tällä kaudella tehneen Valtteri Puustisen kohdalla. Niin Puustinen kuin Innalakaan ei ollut C- tai B-junioreissa superlupaus, mutta he ovat kasvaneet HPK:ssa vastuunkantajiksi liigatasolla kolkuttelemaan suurempien areenojen ovia.

– Aika lailla samanlainen on tarina Puustisen kanssa, emme tosiaan olleet mitään superstaroja junnuissa. Kerho on ottanut hyvin minutkin vastaan ja välittänyt sekä antanut avaimia menestyä. Olen tehnyt työtä ajatellen, että jossain kohtaa se palkitsee.

Nyt palkinto sai myös veren ja lihan A-maajoukkuevalinnan myötä.

 

Eronen ja Nikkilä Leijoniin, Karjalainen ja Liikala Naisleijoniin

Leijona-luotsi Jalonen valitsi joukkueeseensa HPK:sta myös kaksi puolustajaa, Elmeri Erosen ja Petteri Nikkilän. Leijonien apuvalmentajana toimii HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen puolestaan valitsi HPK-kiekkonaisista EHT-joukkueeseensa hyökkääjät Ida Karjalaisen ja Julia Liikalan. Naisleijonat pelaa EHT-finaaliturnauksessa 5.–8. helmikuuta Ruotsissa. Turnauksessa pelaavat myös Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tshekki ja Venäjä. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic