Urheilu Riihimäki

Dicken kepitti vaisun Cocksin – "Pelaajat väsyneitä Mestareiden liigan takia"

Sasa Puljizovic pyöritti ansiokkaasti peliä, mutta riihimäkeläisten syöttöpeli ja varsinkaan viimeistely eivät toimineet totutulla tavalla.

Riihimäellä koettiin sunnuntaina poikkeuksellisia hetkiä käsipallon SM-liigassa, kun Helsingin Dicken ryösti kaksi sarjapistettä kotijoukkue Cocksilta.

Viime kevään finaaliparista hopeamitalisti Dicken oli kentällä sekä pirteämpi että halukkaampi. Näin voitto livahti Helsinkiin maalein 23‒28 (12‒14). Tappio johti sinänsä poikkeukselliseen tilanteeseen, että Cocks on kahden kierroksen jälkeen SM-liigassa vasta sijalla viisi.

Riihimäkeläisjoukkue oli vasta palannut mestareiden liigan kamppailusta Sveitsistä, joten edes SM-liigan avauskamppailussa Siuntiossa loppumetreillä täydet sarjapisteet Cocksille pelastanut ammattiylpeys ei kotiavauksessa peliä pelastanut.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg olikin ottelun jälkeen samaan aikaan sekä tyytyväinen että realistinen.

‒ Totta kai tämä on meille suuri voitto ja kaikki kunnia siitä kuuluu omalle joukkueelle. Mutta on selvää, että Cocksin pelaajat ovat väsyneitä Mestareiden liigan takia, Monnberg arveli

‒ Voitimme tämän ottelun lähinnä hyvän puolustuspelimme ansiosta, mutta tämä ei meiltäkään ollut täydellinen suoritus. Ei peli voi koskaan olla täydellinen.

.

Ottelu oli alusta asti yllättävän selkeästi vierasjoukkueen komennossa.

Cocksin miesvahvuudesta puuttui liukasliikkeinen oikea laita Roni Syrjälä, joka vielä parantelee Mestareiden liigassa saamiaan kolhuja. Pelkkä laitalinkin puuttuminen ei kuitenkaan selittänyt sitä, ettei Cocks saanut palloa Dickenin liikkuvan puolustuksen läpi. Ja ne vedot, jotka päätyivät maaliviivalle saakka, jäivät usein Mikael Mäkelän torjuntaan.

Dicken jatkoi johdossa myös toisella puoliajalla. Cocks nousi kapteeninsa Teemu Tammisen sisukkaiden yksilösuoritusten ja muiden hetkittäisten valonpilkahdusten ansiosta jo pariin otteeseen tasalukemiin. Mutta syystä tai toisesta virta ei joukkueella loppuun saakka riittänyt. Valtava määrä teknisiä virheitä johti helsinkiläisjuhliin. Yllätysvoittaja Dicken riemuitsi ansaittua ja poikkeuksellista voittoa kuin suomenmestaruutta.

Cocksin leirissä katse on jo seuraavassa mestareiden liigan kamppailussa. Se osin myös vaikutti pelin tulokseen. Riihimäkeläisten päävalmentaja Gintaras Savukynas oli vaisun esityksen jälkeen hyvin vähäpuheinen.

‒ Ei tähän erityisen tyytyväinen voi olla. Me hävisimme tänään ja se siitä, Savukynas tuhahti. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020