Urheilu

Dicken pakotti Cocksin viidenteen loppuotteluun – "Omaa peliä ei saatu sellaiseksi kuin olisi pitänyt"

Helsingin Dicken pakotti Riihimäen Cocksin viidenteen loppuotteluun.
Cocksin Sasa Puljizovic oli muiden hyökkääjien tapaan kuitenkin suurissa vaikeuksissa Dickenin puolustuksen kanssa. Kuva: Jari Kohonen
Cocksin Sasa Puljizovic oli muiden hyökkääjien tapaan kuitenkin suurissa vaikeuksissa Dickenin puolustuksen kanssa. Kuva: Jari Kohonen

Helsingin Dicken pakotti Riihimäen Cocksin viidenteen loppuotteluun.

Keskiviikkona Pirkkolan palloiluhallissa Helsingissä kotijoukkue puolusti paremmin. Kun lisäksi Dickenin maalivahdilla Patrik Roslanderilla oli huippupäivä ja ripaus onneakin oli helsinkiläisten puolella, taipui Cocks maalein 23–21 (10–9).

Pirkkolan hallin kuumuus ei ainakaan vähentänyt neljännen finaaliottelun latausta. Pallo liukastui hikisissä käsissä ja tossuistakin puuttui pitoa. Pelajien liukastumiset ja erikoiset pallonmenetykset leimasivat kamppailua alusta loppuun. Erityisesti avausjakso oli muutenkin hermostunutta peliä. Molemmat joukkueet tekivät karkeita virheitä ja helteessä olivat tuomaritkin.

Teemu Tammiselle annettiin heittävän pelaajan vartalotaklauksesta suora punainen jo ottelun kolmannella minuutilla. Näin Cocksin kapteeni ja pelin sielu joutui seuraamaan lähes koko ottelun katsomosta.

Yksin Tammisen puuttumiseen ei peli kuitenkaan kaatunut. Cocksin hyökkäys oli ajoittain tehotonta. Liian usein viimeinen syöttö karkasi, tai viimeistään ratkaisu päätyi Roslanderin hyppysiin. Myös Cocksin puolustus oli jälleen pahasti tuuliajolla. Benny Broman sai pyörittää helsinkiläisten hyökkäyspeliä hyvinkin vapautuneesti. Lisäksi isokokoiset takamiehet Filip Söderlund ja Robin Granlund mättivät kuusi maali mieheen.

Kansainvälisen tason mittoihin kasvaneen Dickenin vahvuudet eivät toki olleet riihimäkeläisille mitenkään yllätyksellisiä. Joukkueet kohtasivat jo kahdeksannen kerran tällä kaudella. Asetelmaa ihmetteli myös huippuottelun pelannut Cocksin maalilinko Nico Rönnberg.

– Kaikki Dickenin vahvuudet tiedetään, mutta silti omaa peliä ei saatu sellaiseksi, kuin olisi pitänyt, Rönnberg kritisoi.

Virheistä huolimatta Cocksilla oli hetkensä vielä ennen loppusummeria.

Bojan Zupanjac pääsi kaksikin kertaa silmätysten Roslanderin kanssa.

Maalivahti sai molempiin vetoihin kuitenkin raajansa väliin. 39 sekuntia ennen loppusummeria Roslanderilla oli jo onneakin, sillä Zupanjacin lähettämä pallo kimposi lattiasta ylärimaan ja siitä täpärästi omille pelaajille. Näin Cocksin tasoitus vaihtui vastaiskuun ja Söderlundin läpiajon ansiosta Dickenin kahden maalin voittoon.

– Nyt tämä peli nollataan nopeasti ja lataudutaan lauantain ottelun.

Onhan se kivempi voittaa mestaruus kotiyleisön edessä, Rönnberg vakuutti.

Tähtipelaajan olkapäävamma on puhuttanut pitkin finaalisarjaa. Mies itse kuitenkin vakuuttaa olevansa pelikunnossa.

– Viisi maalia tänään. Eiköhän se riitä vastaukseksi, Rönnberg viestitti epäilijöille. HäSa

Päivän lehti

12.7.2020