Urheilu

Eero Lempinen luokkavoittoon Nokian trialkisassa

Tervakosken Moottorikerhon kuski menestyy TR5J-luokassa.
TeMK:n Eero Lempinen viihtyi hyvin Nokian kisan liukkailla jaksoilla. Kuva: Veera Piiroinen
TeMK:n Eero Lempinen viihtyi hyvin Nokian kisan liukkailla jaksoilla. Kuva: Veera Piiroinen

Tervakosken Moottorikerhon Eero Lempinen oli ylivoimainen junioreiden TR5J-luokassa viikonvaihteessa Nokialla ajetussa kauden neljännessä trialin Suomen cupin osakilpailussa. Edellisessä kilpailussa kolmanneksia ajanut Lempinen oli nyt päässyt paremmin sinuiksi uuden 125-kuutioisen koneensa kanssa ja hyvä ajo toi voiton kahdentoista virhepisteen erolla seuraavaan.

– Olin saanut pyörään jo paljon paremman tuntuman, ja kisa sujui hyvin heti alusta asti, Lempinen kertoi.

Luokan sarjajohdossa kilpailuun lähtenyt MP-Taidon Aaro Sämpi jäi nyt kolmanneksi ja Hämeen Moottorikerhon Manu Ruotsalainen oli toinen. Yhteispisteissä Lempinen ja Sämpi ovat tasoissa ja tämä tarkoittaa sitä, että kumpi sijoittuu paremmin kauden viimeisessä kilpailussa Salossa, voittaa luokan mestaruuden.

– Saloon lähdetään ajamaan hyvää kisaa, ja voitto on tavoitteena, Lempinen suunnitteli.

Sateisessa säässä ajetussa kilpailussa ajettiin kymmenen jaksoa kolmeen kertaan.

Nuorten Suomen cup -mestaruudesta ajettavassa TR3J-luokassa TeMK:n Veeti Kaunisto lähti sarjajohdossa kilpailuun. Kuten kauden aikaisemmissakin kilpailuissa, myös tällä kertaa käytiin tiukka kamppailu voitosta. Kahden kierroksen jälkeen Kaunisto johti kilpailua yhden virhepisteen erolla ennen järjestävän seuran HäMK:n Vilkku Seliniä.

Selin oli kuitenkin viimeisellä kierroksella sen verran parempi, että Kauniston oli tyytyminen toiseen sijaan. Myös tässä luokassa on tilanne se, että kumpi kuskeista sijoittuu paremmin kauden päätöksessä, pääsee hän juhlimaan sarjan voittoa.

TeMK:n Tomi Männikön edellisen kisa hyvä suoritus pitkän tauon jälkeen sai jatkoa ja TR3-luokan voitto tuli ylivoimaisesti 72 pisteen erolla seuraavaan.

Harri Oittinen jatkaa pistekärjessä

TR4V-luokassa TeMK:n Harri Oittinen ei pystynyt toistamaan edellisen kilpailun voittoaan, vaan tällä kertaa oli Espoon Moottorikerhon Staffan Floesselin vuoro olla parempi.

– Hieno fiilis jäi kisasta, vaikkei voittoa tullutkaan. Oli pitkät siirtymät ja vettä satoi, eli oli oikein sellainen perinteinen trialkisa, litimärkä Oittinen hymyili ja puristi ajohanskat kuivaksi kisan jälkeen.

Oittisella on selvä pistejohto ennen viimeistä kilpailua, mutta hän muistutti että urheilussa, ja varsinkin moottoriurheilussa, voi tapahtua mitä vaan.

TR5-luokassa ”temkiläiset” Juha Lamberg ja Tommy Lind ottivat sijat kaksi ja kolme. Lamberg on vahvasti kiinni toisessa sijassa myös yhteispisteissä.

TR7J-luokassa 10-vuotias Jimi Saarela oli tänä vuonna alkaneella kilpailu-urallaan ottanut kolmessa kilpailussa yhtä monta kolmatta sijaa. Tällä kertaa Saarela ajoi nappikisan ja pokkasi luokan isoimman pystin Tervakoskelle seurakaverin Erik Tapialan ajaessa toiseksi ja Einar Tapialan viidenneksi.

Kauden päätöskilpailu ajetaan Salossa 26.9.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic