Urheilu

Eero Remeksellä kyyti kohdallaan Parolannummella

Cross countryn SM-sarja vauhtiin Panssari CC -kisalla.
Eero Remes oli odotetusti nopein ajaja cross countryn SM-avauksessa Parolannummella. Kuva: Kari Kuukka
Eero Remes oli odotetusti nopein ajaja cross countryn SM-avauksessa Parolannummella. Kuva: Jari Kohonen

Cross countryn SM-sarja starttasi tuttuun tapaan Parolannummen vanhan lentokentän alueella ajetulla kilpailulla.

Järjestyksessään jo kymmenes Panssari CC houkutteli tantereelle lähes 400 ajajaa, jotka jaettiin iän ja kokemuksen perusteella neljään eri starttiin.

Päivän päälähdössä, jossa taisteltiin lajin SM-pisteistä, katseet kohdistuivat enduron kolminkertaiseen maailmanmestariin Eero Remekseen.

Järvenpääläinen Yamahan ammattikuljettaja ei hetkeen ole työkiireiltään cross country -kisoihin ehtinyt, mutta nyt kilpailijajoukkoon saatiin maailmanluokan tähti.

Kukaan tuskin yllättyi, että juuri Remes kaarsi ensimmäisenä ruutulipulle, kun A-luokan startissa oli kaksi tuntia täynnä.

– Aika pölyistä, tosi rauhassa piti ottaa eka kierros. Sitten se rupesi selkenemään, kun pääsin siitä vähän irti, Remes kertasi.

Ylivoimaisesti nopein ajaja sai melko nopeasti kiinni A-luokan, nuorten ja veteraanien häntäpään. Kierroksella ohittaminen ei ammattimiehelle kuitenkaan tuottanut ongelmia.

– Siinä oli jo vauhtieroa niin paljon, että helposti pääsin kierroksella ohi. Eipä tänään muutenkaan ollut mitään murheita. Reittikin oli hyvässä kunnossa, Remes kuvaili.

 

Roni Salin teki hienon nousun ja espoolainen kiri jo varhaisessa vaiheessa kakkospaikalle. Sen piti maaliin saakka. Hugo Svärd jäi kolmospaikalla lähes minuutin. Antti Hänninen oli maalissa neljäs.

Lajin kaksinkertainen suomenmestari Miro Lehto otti hyvän startin ja oli kauan kärkikamppailussa taistellen palkintokorokepaikoista. Lopulta turkulainen oli ruutulipulla viidentenä. Hallitseva mestari ei häviötä harmitellut.

– Alku oli hyvä. Sain hyvän startin ja olin parhaimmillaan jo toisena.

Kädet menivät kuitenkin aika nopeasti tukkoon, mikä teki oman haasteen kilpailuun. Kuitenkin ihan hyvä fiilis kilpailun jälkeen, Lehto totesi.

 

U21-luokassa ripein oli Pyry Juupaluoma. Jämsäläinen oli koko ajajaryppään kymmenes, joten kyytipuoli oli nuorukaisella kunnossa.

– Alussa oli paljon pölyä, enkä tiennyt yhtään, monesko olin. Siksi ajoin aika lujaa sen alun. Huollossa sitten sanottiin, että olen ekana ja sen jälkeen rauhoitin. Lopun tulin sellaista omaa ajoa, Juupaluoma kuvaili.

Nelikymppisten V40 oli riihimäkeläisen Mika Karman näytöstä. Karma pyssytti kärkeen ja lähes neljän minuutin turvin voittoon. HäSa

 

Päivän lehti

28.1.2020