fbpx
Urheilu

Eero Remes voittamaton Riihimäen SM-endurossa

Enduron suomenmestaruuspisteistä kisattiin Riihimäellä myös sunnuntaina. Lauantain avauspäivänä reilun puolen minuutin voittomarginaalin kilpakumppaneihinsa kehittänyt Eero Remes näytti kisakuntonsa. Sunnuntain reitti oli täsmälleen sama kuin lauantain. Liki seitsemän tunnin kisapäivä koostui kolmesta maastokokeesta, joista yksi ajettiin kahteen kertaan ja kaksi kolmeen otteeseen.

Järvenpääläinen Remes, 27, tuplasi kakkospäivänä voittomarginaalinsa. Nelitahtisten enintään 250-kuutioisella pyörällä ajava Remes päihitti kisan kakkoseksi sekä avoimen luokan voittoon ajaneen Marko Tarkkalan minuutilla ja 16 sekunnilla.

– En mä tiedä, laitoinko mä sen ihmeemmin lisää löylyä. Pätkät (maastokokeet) kuluivat ja siellä piti vähän tarkemmin katsella, mistä ajaa. Kiertelin pahimpia patteja. En osaa sanoa, mistä johtui, että eroa tuli nyt enemmän kuin eilen, Remes ihmetteli.

Remes kiitti järjestäjää uudesta, kaksipäiväisestä kilpailukonseptista.

– Tänäänkin oli hyvä päivä ja hyvä treeni. Tämä oli SM-kilpailuksi erilainen ja minusta tähän malliin näitä tulisi jatkossakin kehittää. Junioritkin kehittyisivät oikeaan suuntaan ja olisivat valmiimpia ulkomaille, Remes huomautti.

Remeksen kisapäivä oli huoleton. Isompia kaatumisia ei sattunut, eikä tekniikan kanssa ollut murheita.

– Jousituksen säätöjä hiukan muutettiin päivän aikana, eli ihan normaaleja hienosäätöjä, mitä normaalistikin tehdään, Remes selvitti.

Tarkkala ihmeissään

Vajaan kuukauden kuluttua 30 vuotta täyttävä Lopen Marko Tarkkala ajoi oman luokkansa selvään voittoon. Pienemmällä ja hivenen ketterämmällä pyörällä kilpaillut Remes pääsi Tarkkalan omaksi yllätykseksi kuviteltua kauemmas karkuun.

– En tiedä, mistä se ero tuli. Eilen sitä eroa ei ihan hirveästi tullut per pätkä. Kun sitten yritin tänään aamulla mennä kovempaa, tuli enemmän virheitä. Ja lisäksi Eero meni vielä kovempaa kuin eilen, Tarkkala ihmetteli.

– Reitti oli hienossa kunnossa. Pyörää ei tarvinnut työntää missään, vaikka kisaa ennen oli sateita. Pahatkin paikat kuivuivat. Tosi hieno ja varmasti kaikille tasapuolinen kilpailu, Tarkkala arvioi.

Tarkkalakin oli tyytyväinen viikonlopun antiin. Kaksipäiväinen SM-kilpailu kotimaisemissa oli hyvä välipala MM-sarjassa kilpailevalle kuljettajalle.

– Täällä on aika saman tyyppistä maastoa kuin joissakin MM-kilpailuissa. Lisäksi on hyvä testata asioita kilpailutilanteessa. Vaikka on ajettu testiä paljon, on silti ihan eri asia ajaa oikeassa kilpailussa, Tarkkala vakuutti.

Kilpailun kolmanneksi ehti 23-vuotias lohjalainen Roni Nikander. Nikander kilpaili samassa luokassa Remeksen kanssa, joten tilille tuli kahdelta päivältä luokan toiseksi korkeimmat SM-pisteet. Eroa Tarkkalaan kertyi tasaisesti ja lopulta sitä oli runsaat 14 sekuntia. Mäntyharjun Jari Mattila oli kisan nelonen ja avoimen luokan toinen.

Päijänne-ajon ohella kaikki talven SM-endurot voittanut Oskari Kantonen ei kesäavauksessa yltänyt talven vauhtiin ollen nyt viides. Avoimessa luokassa Kantonen oli molempina päivinä kolmas, joten SM-johto säilyi. Tarkkala ei aja koko sarjaa, joten vain Mattila pääsi hiukan kuromaan Kantosen sarjajohtoa.

Pienimmässä 125-kuutioisten luokassa nummelalainen Riku Nikander korjasi potin ennen Hyvinkään Aleksi Jukkolaa. Riihimäen Kahvakoplan Mika Kaseva ajoi luokan kolmanneksi. Kaseva oli kolmas myös lauantaina, mutta nyt ero kärkeen kutistui alle minuuttiin.

Kasevan jälkeen yleiskilpailun 12. ja nelitahtisten 250-kuutioisten luokassaan peräti neloseksi nousi Kahvakoplan Mika Karma. Koska sijoitus oli sama myös lauantaina, paransi Karma asemiaan SM-sarjassa. Kauden parhaat tuloksensa ajanut riihimäkeläinen oli ennen kotikisaa kuudentena. Nyt sijoitus kärkikolmikossa alkaa olla jo haarukassa. (HäSa)

Asiasanat

Menot