Urheilu

Eetu Kallioinen pääsi finaaliin gp-kauden avauksessa Espanjassa

Lopen miehet Suomen parhaita vuoden ensimmäisessä EM-katsastuksessa.
Eetu Kallioinen tähtäsi suomalaisista parhaiten Málagan kansainvälisessä gp:ssä. Kuva: Pekka Rautiainen
Eetu Kallioinen tähtäsi suomalaisista parhaiten Málagan kansainvälisessä gp:ssä. Kuva: Pekka Rautiainen

Ala-Hämeen Ampujien skeet-kaksikko Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi avasivat viikonloppuna kautensa kansainvälisellä gp-kilpailulla Espanjan Málagassa. Kallioinen oli Jarapalon radalla ammutun kilpailun viides ja Vallioniemi seitsemäs miesten sarjassa.

Kallioinen ampui peruskilpailussa viidenneksi 121 kiekon tuloksellaan ja toisti sijoituksen finaalissa, jonka tulokseksi jäi 30 kiekon jälkeen 27.

Vallioniemi oli ensimmäinen miesten kuuden ampujan finaalista pudonnut. Hän ampui 119 osumaa, yhtä monta kuin viimeisenä finaaliin päässyt José María Mielgo Moreno. Kaikkien sarjojen yhteistuloksissa Vallioniemi oli yhdestoista.

Myös Sibbo Skyttegillen Timo Laitinen osui 119 kertaa. Laitinen on Kallioisen valmentaja. Kaksi muuta suomalaista Lari Pesonen ja Tommi Takanen ampuivat tulokset 118 ja 117.

Kaikki suomalaiset sijoittuivat 34 ampujan kisassa 12 parhaan joukkoon. Málagan gp oli suomalaisille näyttökilpailu kesän EM-valintoja ajatellen.

Gp:n voittoon ampui kovaa jälkeä tehnyt tanskalainen Jesper Hansen, joka selvitti peruskilpailun yhtä osumaa vaille täydellisellä tuloksella 124. Finaalissa britti Michael Gilligan taipui kakkoseksi vasta uusinnassa 54 osuman jälkeen.

Niina Aaltonen Rauman Seudun Ampujista oli parhaana suomalaisena naisten kilpailun kolmas. Aaltonen ampui peruskisassa 116 osumaa, yhden vähemmän kuin Marjut Heinonen, mutta nousi finaalissa neljänneksi jääneen maannaisensa ohi.

Voiton vei Britannian Amber Hill, jonka tulos 120+53 olisi riittänyt miestenkin kilpailussa palkinnoille.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic