fbpx
Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Eilisen lätkätähdet hyppäävät kaukaloon, kun HPK kohtaa Kerhon isänpäiväviikonlopun hyväntekeväisyyspelissä

HPK-alumniottelun tuotot ohjataan vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusten tukemiseen.
Antti Korpimaa (vas.), Harri Ojanperä, Kalle Tie ja Teijo Savijoki ovat HPK:n alumniottelun puuhamiehiä. Kuva: Pekka Rautiainen
Antti Korpimaa (vas.), Harri Ojanperä, Kalle Tie ja Teijo Savijoki ovat HPK:n alumniottelun puuhamiehiä. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK-alumni järjestää yhteistyössä HPK Liiga oy:n kanssa isänpäiväviikonlopun lauantaina 9. marraskuuta kahden erän mittaisen näytösottelun Pohjantähti-areenassa, jossa eilisen HPK-tähdet ottavat yhteen kello 16 alkaen.

Liput maksavat kymmenen euroa ja tuottoja ohjataan hyväntekeväisyyteen alumnitoiminnan Kanta-Hämeen rahaston kautta vähävaraisten jääkiekkoperheiden tukemiseen.

Huoli lätkäharrastuksen kalleudesta on saanut kokeneet kiekkomiehet kokoontumaan talkoovoimin tueksi.

– Summat ovat isoja mitä C- ja B-junioreissa jääkiekon pelaaminen jo maksaa. Jos on vaikka yksinhuoltaja ja useita lapsia, se on melkoinen yhtälö, alumnien Teijo Savijoki toteaa.

 

Ottelutapahtuman yhteydessä musiikista vastaa Kerho-ravintolassa kaksinkertainen suomenmestari Janne Lahti ja ottelun jälkeen seurataan Suomi–Tshekki EHT-ottelua ja ohessa järjestetään huutokauppa. Huutokaupassa kaupitellaan illan pelipaidat sekä Alumni All Stars -tapahtuman paitoja. Huutokauppakeisarina toimii HPK:n Antti Korpimaa.

– Lisäksi on esimerkiksi Antti Miettisen ja Niko Kapasen Dallasin NHL-paidat nimmareilla myynnissä, Savijoki huomauttaa.

Ilta jatkuu lauantain iltajuhlassa, joka on maksuton mutta ikärajaltaan K18. Viralliset jatkot vietetään ravintola Skogsterissa.

 

Juhlakauden alumniottelussa nähdään entisiä HPK-taustaisia NHL-tähtiä, maailmanmestareita, legendoja ja liigatähtiä kuten Niko Kapanen, Ville Leino, Tony Virta, Marko Palo, Tom Koivisto, Jarkko Varvio, Kai Nurminen sekä Tommi Santala – ja esimerkiksi Telian liigalähetyksistä tutut Ari Vallin sekä Ismo Lehkonen.

– Aika helppoa loppujen lopuksi oli saada pelaajat kasaan, ei tarvinnut kauheasti maanitella, Ojanperä toteaa.

– HPK:lla on imua. Ne, jotka ovat pelanneet lähtevät mielellään pelaamaan varsinkin kun on hyvä tarkoitus.

HPK:n 90-vuotisjuhlakaudella alumnit edustavat perinteitä, kuten tässäkin ottelussa.

– Luulen, että HPK:kin on mielissään, että alumneilla on erilaista toimintaa. Ja tietysti ilman liiga-HPK:n panostusta ja Kati Savolaisen mukanaoloa, tästä ei tulisi mitään, Savijoki sanoo.

 

Alumnitoiminta on rakennettu myös koulutus- ja uraohjelmaksi ammatikseen jääkiekkoa pelaavien peliuran jälkeiseen aikaan sopeutumisen helpottamiseksi.

Alumnit auttavat myös niitä vanhoja pelitovereita, jotka ovat elämässään hieman eksyneet polulta.

– Tässä porukassa pidetään yhtä ja tietysti haluamme auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat. Jos tulee jotain pulmia alkoholin tai päihteiden kanssa, meillä on mahdollisuuksia auttaa. Lisäksi nykypelaajia on kannustettu opiskelemaan. Se on tärkeää, sillä eivät pelit ikuisesti jatku, Savijoki sanoo.

Lisäksi alumnitoiminta on tapa entisille kiekkoilijoille pysyä lajin parissa.

– Bussimatkoilla samat vanhat jutut räksytetään, Antti Korpimaa heittää.

– Jotenkin ne aina kuitenkin toimivat, Harri Ojanperä säestää.

 

Alumnit toivovat, että väki löytää halliin viihtymään hyvän asian äärelle.

– Luulen, että Teemu Tenhusen hyväntekeväisyysottelusta jäi monelle hyvä maku suuhun. Ja kyllähän yleisön kannustus vanhojakin pelimiehiä parempiin suorituksiin siivittää, Savijoki veistelee.

– Kymppi pääsylipusta, varsinkin kun miettii mihin se menee, niin ei sen pitäisi kenellekään esteeksi muodostua, Kaarle “Kalle” Tie korostaa. HäSa

Kovia nimiä

HPK

Tom Koivisto, Tomi Källarsson, Kalle Tie, Marko Palo, Tuomas Vänttinen, Kai Nurminen, Jukka Laamanen, Tommi Santala, Aki Heino, Mika Lartama, Harri Ojanperä, Markku Piikkilä, Kai Rautio, Kari Rosenberg, Niko Kapanen, Ismo Lehkonen.

Valmentaja: Hannu Savolainen

 

Kerho

Ari Vallin, Hannu Henriksson, Kimmo Peltonen, Jyrki Louhi, Mika Saarinen, Tony Virta, Kari Heikkinen, Teijo Savijoki, Jarkko Varvio, Mauno Koivisto, Jarkko Savijoki, Mikko Tolvanen, Joonas Vihko, Veli-Pekka Laitinen, Tuukka Mäkelä, Ville Leino.

Valmentaja: Hilpas Sulin

Menot