Urheilu

Eino Vuori ja Sanni Kuparinen nuorten maajoukkueryhmään

Sanni Kuparinen edustaa Janakkalan Janaa.

Hämeenlinnan Tarmon pikajuoksija Eino Vuori ja Janakkalan Janan kiekonheittäjä Sanni Kuparinen ovat mukana nuorten maajoukkueryhmässä, jonka Suomen Urheiluliitto nimesi kaudelle 2019–2020.

Leiritysryhmän ikäluokat ovat 17–19-vuotiaat ja heitoissa 18–20-vuotiaat. Yhteensä mukana on 109 urheilijaa ja valintojen pohjana olivat oman ikäluokan kehitystaulukon tulokset.

Vuori voitti kuluneella kaudella alle 17-vuotiaiden SM-kullan sekä 100 että 200 metrillä ja paransi ennätyksensä lukemiin 10,85 ja 22,00. Myötätuulessa satanen meni aikaan 10,74 (+2,8).

Hän oli mukana myös nuorten Suomi–Ruotsi-maaottelussa ja edusti Suomea Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla.

– Tiesin rikkoneeni tulosrajan ja että saisin kutsun leiritykseen. Talvikauteen lähden reenaamaan hyvillä fiiliksillä ja suuremmalla motivaatiolla kuin koskaan, että ensi kaudella voisi juosta vielä kovempaa kuin tällä kaudella, kesällä 17 vuotta täyttänyt Lyseon lukion urheilulinjalainen tuumaa.

– Kolmessa ja puolessa vuodessa olen käymässä lukion ja ihan hyvässä vaiheessa ovat opinnotkin.

Kuparinen täyttää marraskuussa 18 vuotta ja kesällä hän heitti N19-kiekossa SM-hopeaa ja ennätys koheni lukemiin 48,38. Janalainen kilpaili myös 19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

– Nuorten maajoukkueeseen pääseminen on hieno asia. Sitä kautta saa paljon oppia itselle tulevaisuuteen ja ensi kauden treeneihin. Hyvillä mielin lähden kohti uutta kautta. Kiva taas aloitella pienen huilitauon jälkeen. Opiskelen Tavastialla lähihoitajaksi ja ensi keväänä olisi tarkoitus valmistua, Kuparinen kertoo.

Nuorten maajoukkueleiritys koostuu 3–4 leiristä lajiryhmittäin ja niihin kuuluu myös asiantuntijaluentoja. HäSa