Urheilu

Eino Vuoren olympiafestivaalit vauhtiin alkuerillä

Tarmolaisen viestikisa vaakalaudalla jalkakrampin takia.
Eino Vuori pääsi kokeilemaan vauhtiaan kansainvälisessä seurassa Bakussa. Kuva: Sara Aaltio
Eino Vuori pääsi kokeilemaan vauhtiaan kansainvälisessä seurassa Bakussa. Kuva: Sara Aaltio

Hämeenlinnan Tarmon Eino Vuori on mukana Suomen joukkueessa Bakussa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla.

EYOF on Euroopan olympiakomiteoiden 14–18-vuotiaille nuorille järjestämä arvokisa. Suomesta Bakussa on 65 urheilijaa kuudessa eri lajissa. Yhteensä kilpailijoita on 50 maasta noin 3000.

– En päässyt näkemään sunnuntain avajaisseremoniaa, koska piti mennä oman kisan takia nukkumaan, joten en tiedä tapahtumasta tähän mennessä paljon mitään, Vuori kertoi.

17-vuotiaan hattulalaisen kisaurakka Azerbaidzhanissa alkoi maanantaina aamupäivällä 100 metrin alkuerillä, joissa juoksijoita oli yhteensä yhdeksäntoista.

Kolmesta erästä kaksi nopeinta kustakin sekä aikavertailusta vielä kaksi nopeinta eteni suoraan finaaliin.

Vuori kellotti ajan 11,08 (+0,8) ja oli eränsä neljäs edellään Italian Matteo Melluzzo (10,66), Saksan Felix Kunstein (10,70) ja Puolan Mateusz Gorny (11,00).

– Kisa oli kohtalainen, ei erityisen hyvä mutta ei se ollut huonokaan. Välierät peruttiin ja alkueräjuoksuni ei ihan riittänyt finaalipaikkaan, Vuori summasi.

Vuoren ennätys tältä kaudelta on 10,94. Alkuerien nopein oli Tanskan Tazana Kamanga-Dyrbak (10,50) ja viimeinen finaalipaikka meni ajalla 10,83.

Ilman ongelmia Vuori ei arvokisadebyyttiinsä päässyt ja jatko on vielä auki.

– Koko pre camp Slovakiassa oli loukkaantumisen kanssa taistelua että pääseekö edes juoksemaan. Minulla oli todella paha kramppi pohkeen alueella. Viestikisa olisi vielä perjantaina, mutta on pahasti epävarmaa pystynkö sitä juoksemaan, Vuori aprikoi. HäSa