Urheilu

Ella Junnila haluaa sunnuntaina Kalevan kisojen mitalin: "Sellaista minulla ei vielä ole."

Tänä kesänä ryminällä koko suomalaisen urheiluväen tietoisuuteen noussut Ella Junnila selvitti odotetun helposti tiensä Kalevan kisojen sunnuntaiseen korkeushypyn loppukilpailuun. Janakkalan Janan urheilija tarvitsi finaalipaikkaan vain kaksi hyppyä, kun sekä aloituskorkeus 170 että finaalipaikan tuonut 173 menivät yli ensimmäisellä yrityksellä.

– Karsinta meni ihan niin kuin suunnittelimmekin. Tarkoitus oli hypätä mahdollisimman vähän, etten väsytä turhaan kehoa, Junnila sanoi.

Joensuun gp-kisoissa heinäkuun alussa ennätyksekseen 192 senttiä hypännyt Junnila päätyi aloittamaan korkeudesta 170.

– Päätimme, että se on hyvä korkeus. Kentällä oli vähän vettä, sitä tuli aika reilusti ennen karsintaa, enkä halunnut leikkiä sen kanssa. Toinen hyppy ajautui vähän lähelle kasaa, mutta ihan ok-hyppyjä kumpikin oli.

Karsintaraja oli 179, mutta sitä ei kenenkään tarvinnut lähteä tavoittelemaan.

Jyväskylässäkin harjoitteleva Junnila tuntee Harjun hyppypaikan hyvin.

– Tiesin, että mondo on tosi nopea ja se pitää ottaa askeleissa huomioon. Totta kai se helpotti vähän, Junnila sanoi.

Sunnuntain kilpailusta kauden kotimaisen kärkituloksen haltija odottaa kovaa kilpailua.

– Itse lähden hakemaan ensimmäistä Kalevan kisojen mitalia. Sellaista minulla ei vielä ole, janalainen muistutti.

19-vuotias Mäkelänrinteen urheilulukion lukiolainen ei lähtenyt arvioimaan, millainen tulos kolmen joukkoon vaaditaan.

– En osaa yhtään veikata. Mukana on useampia vähän kokeneempia hyppääjiä ja kokemus on aina valttia mestaruuskisoissa. Kisassa voi tulla ihan mitä vaan, Junnila uskoi.

Junnilan lisäksi kymmenen hyppääjään loppukilpailuun selvisivät 173 ylittäneet Elin Pajunen, Miia Lindholm, Eveliina Smolander, Linda Sandblom, Eleriin Haas, Jessica Kähärä, Laura Rautanen, Elina Kakko ja Sini Lällä.

Junnila kulutti lauantain keskittymällä tiiviisti sunnuntain finaaliin.

– Aika pitkälti makailen ja herättelen lihaksia. Illalla katsotaan taas kilpailua varten kaikki kasaan, Junnila suunnitteli karsinnan jälkeen.

Naisten kiekonheiton loppukilpailussa ei sen sijaan nähdä kantahämäläistä väriä. Hämeenlinnan Tarmon Pinja Karhunen heitti 43,61 ja oli karsinnan 14:s. Janan Sanni Kuparisen paras heitto 35,25 toi karsinnan viimeisen sijan.

Karsinnan voitti Sanna Kämäräinen tuloksella 53,15. Loppukilpailuun pääsi viimeisenä Johanna Lehtiö tuloksella 46,07. HäSa