Urheilu

Ellen Kukkasniemelle tankotanssin SM-kultaa

Viime vuoden hopea kirkastui huippupistein. Loppuvuodesta Elenia-areenassa järjestetään lajin MM-kilpailut.
Ellen Kukkasniemi nautti esiintymisestään kotiyleisönsä edessä.
Ellen Kukkasniemi nautti esiintymisestään kotiyleisönsä edessä.

Hattulalainen Ellen Kukkasniemi taituroi tankotanssin SM-kultaa lauantaina Elenia-areenassa Junior A-sarjassa.

Viime vuoden tapaan mestaruustaisto oli tässä 10–14-vuotiaiden sarjassa tiukka ja mukana oli kaikista sarjoista eniten osanottajia, sillä SM-mitalit ratkottiin kahdentoista kilpailijan kesken.

– Mukava oli kisata ja huikea fiilis, Kukkasniemi iloitsi mestaruuden ratkettua.

Kukkasniemen kolmen ja puolen minuutin esitys Beyoncén Halo-kappaleen siivittämänä keräsi huippupisteet 100,20.

Ohjelman koreografiaa oli suunnitellut valmentaja Jenni Kolehmainen.

– Ellen on ollut kolmisen vuotta valmennuksessani. Jälleen meni hyvin, Kolehmainen summasi tyytyväisenä suojattinsa esitystä.

Karsintakisoissa, joissa Kukkasniemi oli ollut jo ykkönen, sama ohjelma oli tuonut pisteitä 89,70.

– Nyt puhtaus oli parempi eli esimerkiksi nilkkojen suoristaminen ja eläytyminen musiikkiin. Kaikki liikkeet sujuivat hyvin. Minä ja iskä kuunneltiin tuota biisiä paljon ja siitä tuli lempikappaleemme ja pyysin Jenniä tekemään siihen koreografian. Kilpailuasuani suunniteltiin pitkään ja siitä tuli hieno, 11-vuotias Kukkasniemi taustoitti.

Hopeaa sai Kukkasniemeä pari vuotta vanhempi viime vuoden mestari Reea Hangasluoma (Vertical Club) pistein 96,30. Hänen viime vuoden voittopisteet olivat 82,367.

Suurella joukkueella Torniosta kisoihin tulleelle Team Mind Body Yogalle meni pronssimitali, kun Emilia Teppola sai esityksestään pisteet 84,90.

Moove Hattulan Kuntokeskusta edustava Kukkasniemi on harrastanut tankotanssia vajaa viisi vuotta ja hänellä on monipuolinen tausta, sillä pohjana on voimistelua ja balettia ja nykyisin lajiohjelmaan kuuluvat myös crossfit ja vikellys.

Juteinin koulun viidesluokkalainen täyttää tänä vuonna kaksitoista.

– Suurin osa sarjassani on minua vanhempia ja se näkyy muun muassa voimassa. Minulle tulee yhteensä kuusi harjoitusta viikkoon eli tankotanssia kolme kertaa, vikellystä kaksi ja crossfitiä yksi, Kukkasniemi kertoi.

– Meitä on Hattulan salilla toistakymmentä tankotanssijaa, mutta enemmän saisi tulla ihmisiä mukaan lajin pariin.

Suomen Tankotanssiliiton SM-kisat järjestettiin neljännen kerran Hämeenlinnassa ja oman lisänsä tämän vuoden tapahtumaan toi kilpailu paikoista MM-kotikisoihin, jotka järjestetään myös Hämeenlinnassa marras-joulukuun taitteessa. Sarjoittain kolme parasta pääsee MM-lavalle.

Aluekarsintojen kautta SM-kisoihin oli selvinnyt yli 50 kilpailijaa. Tuomaristo arvioi esitysten taiteellisuutta, suoritusta ja tekniikkaa ja näistä muodostuivat yhteispisteet. Kilpailijat ilmoittivat etukäteen ohjelmansa pakolliset liikkeet.

Tankotanssiliiton puheenjohtaja ja SM-kilpailujärjestäjä Jyrki Rantanen oli jälleen todella tyytyväinen tapahtumaan.

– Hienot puitteet ja mukavasti yleisöäkin. MM-kisoihimme on tulossa parisen sataa urheilijaa ja näiden kisojen pohjalta tehdään niihin kisoihin hienosäätöä, Rantanen kertoi.

Kisojen pääsarja, Senior naiset, jota ennakkoon mainostettiin Oona Kivelän taistona nuoria haastajia vastaan, venyi myöhäisiltaan. HäSa

Päivän lehti

10.7.2020