Urheilu Hämeenlinna

Ellen Kukkasniemi seitsemäs MM-tangolla – Tavoitteena ollut finaalipaikka täyttyi 12-vuotiaalta hattulalaiselta

Nuori Ellen Kukkasniemi taipuu jo melkoisiin temppuihin tankotanssissa. Kuva: Mikko Karsisto / Suomen Tankotanssiliitto
Nuori Ellen Kukkasniemi taipuu jo melkoisiin temppuihin tankotanssissa. Kuva: Mikko Karsisto / Suomen Tankotanssiliitto

Hattulalainen Ellen Kukkasniemi sijoittui alle 15-vuotiaiden Junior A-sarjassa seitsemänneksi Elenia-areenassa tankotanssin MM-kisoissa.

Perjantain karsinnassa hän oli 24 kilpailijan joukossa kahdeksas pistein 94,966 (A 32,833 – E 56,833 – D 5,300) ja sai paikan kymmenen parhaan joukkoon lauantain finaaliin.

Tankotanssissa tuomaristo arvioi suoritusten taiteellisuutta, suoritusta ja tekniikkaa ja näistä lasketaan yhteispisteet.

Finaalisarja toi pisteet 99,433 (A 39,00 – E 54,333 – D 6,100) ja 12-vuotias Kukkasniemi oli tyytyväinen.

– Tänään meni odotetusti paremmin kuin eilen, vaikka oli karsintakin ihan hyvä ja karsinnan kahdeksas sija täytti tavoitteeni eli paikan kymmenen joukossa finaaliin. Tänään osa liikkeistä tuntui raskaammilta, mutta ilmeet ja hymy menivät paremmin, Kukkasniemi kommentoi.

– Karsinnassa tangot olivat liukkaat ja yksi liike epäonnistui, mutta nyt sitä ongelmaa ei ollut. Finaalissa pääsin ensimmäisenä esiintymään ja se oli ihan kivaa, en ole koskaan aiemmin aloittanut kisaa.

MM-kultaan taituroi USA:n Cassidy Kite pistein 122,366 ja muut mitalit saivat karsinnan ykkönen Ukrainan Polina Knyazeva (117,300) ja Italian Emma Galli (115,433).

Kukkasniemi eteni ainoana suomalaisena suoraan finaaliin, mutta kun yksi kilpailija ei pystynyt jatkamaan, Reea Hangasluoma pääsi karsinnan yhdentenätoista (92,933) varapaikalta mukaan. Hän onnistui finaalissa hyvin ja nousi kuudenneksi pistein 101,633 (A 38,333 – E 54,500 – D 8,800).

Kukkasniemi voitti toukokuussa Elenia-areenassa SM-kultaa pistein 100,20 ja MM-areenalla hänellä oli lähes sama ohjelma musiikkina Beyoncén Halo.

Ohjelmien koreografioista vastaa valmentaja Jenni Kolehmainen.

– Muutimme muutamia liikkeitä SM-ohjelmasta vaikeammiksi tänne MM-kisoihin. Välissä on harjoiteltu tankoa ja eläytymistä ja pidetty kuntoa yllä. Finaali oli selkeästi parempi suoritus, Ellen pystyi paremmin esiintymään ja karsinnan ehkä pientä jännitystä ei nyt ollut, Kolehmainen arvioi.

– Täällä on tosi kova taso, kuten etukäteen katsomistani YouTube-videoista pystyi ennakoimaan. Tässä sarjassa on pari vuotta Elleniä vanhempia kilpailijoita mukana ja se vaikuttaa tässä iässä, parissa vuodessa kehittyy paljon.

Vanhempien 15–17-vuotiaiden tyttöjen Junior B-sarjassa suomalaisia ei edennyt finaaliin. MM-kullan voitti Italian Sofia Novelli (128,266).

Sunnuntaina kisat jatkuvat kello 11 ja huipentuvat naisten sarjan MM-finaaliin. HäSa