Kiekko Urheilu

Elmeri Eronen koki kansainvälisen tason vaatimukset ja stadionmaaottelun – "Kivempi pelata kuin huilata"

HPK:n puolustajatykki pääsi maajoukkueessa myös ylivoiman makuun debyyttiturnauksessaan.
Elmeri Eronen avasi maajoukkueuransa matkaamalla Leijonien kanssa Plzenin ja Moskovan kautta Pietariin. Kuva: Pasi Mennander
Elmeri Eronen avasi maajoukkueuransa matkaamalla Leijonien kanssa Plzenin ja Moskovan kautta Pietariin. Kuva: Pasi Mennander

HPK-puolustaja Elmeri Eronen oli mielissään ensimmäisen A-maaotteluturnauksensa jälkeen. Sunnuntaina 24-vuotias pakki sai aivan uudenlaisen kokemuksen, kun Suomi hävisi Venäjälle 0–2 Pietarin Krestovski-stadionilla 67 877 katsojan edessä.

– Oli hieno kokemus varsinkin, kun pääsi pelaamaan tämän ”ulkoilmaottelun”. Katto oli päällä, ja jää oli aika huono, mutta ei se menoa haitannut, Eronen tuumasi.

– Tasokkaita pelejä tasokkaita pelaajia vastaan. Tästä on hyvä jatkaa Liigaa.

Eronen luuti Suomen alakerrassa kaikki kolme ottelua Venäjän EHT-turnauksessa Niklas Frimanin pakkiparina. Kaksikko on syksyllä muodostanut HPK:n kakkospakkiparin.

Lisäksi HPK-vaikutteita Leijoniin toivat hyökkääjä Valtteri Puustinen, apuvalmentaja Antti Pennanen ja huoltaja Juha Sulin. Erosen mielestä ympäristö oli kuitenkin selvästi erilainen.

– Tempo oli kovempi, ja pelaajat ovat kiekon kanssa tosi näppäriä ja älykkäitä. Täytyi olla koko ajan hereillä. Kaveri rankaisi heti, kun sai paikan. Virheisiin ei ollut varaa, Eronen sanoi.

Lauantaina ensimmäisen maaottelumaalinsa tehnyt Puustinen oli sunnuntaina vilttiketjussa.

 

Pistetiliään liigan puolustajien pistepörssin kakkonen ei vielä maajoukkueessa avannut. Rooli oli muutenkin pienempi kuin seurassa, mutta Eronen sai myös ylivoimavastuuta. Tehotilasto jäi yhden maalin verran plussalle.

– Tosi positiiviset fiilikset, kun pääsi edes vähän kokeilemaan ylivoimaa. Sai kokea, mitä se vaatii kansainvälisellä tasolla, että saisi tehoja.

Suomi jäi lopulta tasaisessa turnauksessa neljällä pisteellään kolmanneksi Venäjän ja Ruotsin jälkeen. Erosen mielestä käyrä oli nousujohteinen, vaikka maali jäi tekemättä Venäjän verkkoon.

– Ainoastaan Tshekki-pelin ensimmäisessä erässä olimme ihan jaloissa. Näkyi, että oli paljon ensikertalaisia. On vaikea lähteä heti kansainväliseen tempoon. Sen jälkeen oli koko joukkueelta hyvännäköistä pelaamista. Saimme luotua paljon paikkoja.

– Vaikka Venäjällä oli käytännössä ykkösmiehistö, peli olisi ollut ihan erilainen, jos olisimme saaneet paikoista sisään. Siihen pitäisi saada enemmän nälkää, Eronen jossitteli.

Leijonat palaa Suomeen maanantain puolella, ja kiekkoarki jatkuu tiiviinä. Seuraavaksi Eronen suuntaa Frimanin, Puustisen ja Pennasen tavoin katseensa keskiviikkoon, jolloin HPK isännöi Liigassa Sportia.

– Kyllä tässä on kivempi pelata kuin huilata, Eronen totesi. HäSa

Päivän lehti

29.1.2020