fbpx
Kiekko Urheilu

Emil Larmi flunssa-aallon aiheuttamista kokoonpanohaasteista: Tuoneet vain kulmahammasta esiin

Loistopelin HPK-maalissa pelannut Emil Larmi näki, että flunssa-aallon aiheuttamat kokoonpanomurheet ovat vain sitoneet joukkuetta enemmän yhteen.
Emil Larmi on pelannut hyvin HPK:n maalinsuulla kevään pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Emil Larmi on pelannut hyvin HPK:n maalin suulla kevään pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:ssa on tämän pudotuspelikevään aikana ollut useita onnistujia, joista suurimpia ovat olleet pudotuspelien pistepörssiä – ja maalipörssin jaettua kärkipaikkaa pitävä – Petteri Nikkilä sekä syöttöpörssiä johtava Robert Leino.

Yksi kiistaton onnistuja löytyy myös Kerhon maalin suulta.

Päävalmentaja Antti Pennanen ei syyttä antanut voitosta kiitosta myös maalivahtipelille, sillä Hakametsän ryöstössä HPK:n Emil Larmi toi maalivahtipelillään Kerholle ratkaisevaakin kilpailuetua.

24 kiekkoa torjunut Larmi arvioi ottelun olleen luonteeltaan omalaatuinen.

– Tämä oli vähän erikoinen ottelu. Otimme pikkaisen kaulaa siinä alussa ja ensimmäiseen kymppiin oli jo neljä maalia (yhteensä) taululla. Sen jälkeen olimmekin vähän enemmän meidän päässä, mutta pystyimme pitämään pahimmat paikat poissa, Larmi sanoi.

Larmi oli HPK-puolustuksen kanssa kovassa helteessä, mutta kesti Tapparan myllytykset.

– Ei tämä urani pahin ilta ollut kuitenkaan, mutta lopulta voitto ja se on kaikkein tärkeintä.

 

Ei ole salaisuus, että flunssa-aalto on jyllännyt HPK-leirissä ja joukkueesta on pudonnut välillä miehiä sivuun. HPK:ta se ei ole silti horjuttanut vaan tärkeintä – eli tulosta – on tullut sairastelurysän aikana kahdesta ottelusta kahden voiton muodossa.

Larmin mielestä vaikeudet ovat vain sitoneet joukkuetta entistä yhtenäisemmäksi.

– Kun porukka vähenee, pidot paranee. Enemmän silloin tulee kulmahammasta esiin ja haluamme näyttää mihin pystymme. Tuntuu, että vaikutus on ollut jopa positiivinen, Larmi pamauttaa.

Liigafinaalit ovat nyt enää voiton päässä, ja sen ottamiseen tarjotaan kahta mahdollisuutta, mutta ensimmäinenkin voi riittää.

Vaikka finaalit ovat jo sormenpäiden ulottuvilla, Larmi suhtautuu tilanteeseen maltillisesti.

– Nämä ovat meille mahdollisuuksia ja se on peli muiden joukossa, jossa pitää vain ottaa hyvä suoritus. Katsotaan pelin jälkeen sitten mikä on lopputulos.

HPK ja Tappara iskevät yhteen kuudennessa välierässä Ritariareenassa maanantaina. HäSa

Menot