Urheilu

Emil Larmi HPK:n voiton takuumies

HPK piti pintansa kotihallissaan jääkiekkoliigan puolivälieräsarjan toisessa ottelussa.

Perjantaina ei tarvittu jatkoaikaa niin kuin keskiviikkona Kuopiossa. HPK voitti 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) ja voitot ovat nyt tasan 1–1.

Kauan eivät Kerho ja JYP saa huilata ennen seuraavaa koitosta. Puolivälieräsarja jatkuu heti lauantaina Jyväskylässä. Maanantaina karavaani on taas Hämeenlinnassa. Perjantain tulos tiesi sitä, että HPK ja JYP pelaavat ainakin vielä keskiviikkona Jyväskylässä.

JYP teki perjantaina ensimmäisen maalin, kun Michel Miklik onnistui ylivoimalla. Vain reilu minuutti myöhemmin tilanne oli kuitenkin jo tasan, kun Janne Lahti yllätti vedollaan JYPin maalivahdin Juho Olkinuoran.

HPK:n voittomaali oli Oskari Mannisen käsialaa. Hän iski maalinsa toisessa erässä.

HPK:n voiton takuumies oli loistavasti torjunut Emil Larmi. Hän pelasi alusta loppuun varmasti ja venyi lopussa huikeisiin torjuntoihin, kun JYP painoi päälle kuin yleinen syyttäjä.

– Kova peli. Paljon tultiin maalille, mutta siitä minä tykkään. Tunnen olevani parhaimmillani sellaisissa tilanteissa 20-vuotias maalivahti selvitti.

Larmi torjui uransa toisessa Liigan pudotuspelissä 31 laukausta, niistä 13 kolmannessa erässä.

– Kiekot on otettava kiinni. Peli oli samankaltainen kuin keskiviikkona Jyväskylässä. Tärkeintä näissä peleissä on voitto, ei oikeastaan mikään muu. Mielestäni me pelasimme kuitenkin nyt paremmin kuin keskiviikkona, Larmi tuumi.

Hän ei tuoreeltaan pelin jälkeen tiennyt, kumpi maalivahdeista on työvuorossa lauantaina Jyväskylässä.

– Sitä ei ole vielä kerrottu. Nyt palautellaan, syödään ja sen jälkeen unta vaan. Hyvin saan yöt nukuttua.

HPK:n puolivälieräsarjan hyökkäystehot ovat olleet kokeneen ketjun Janne Lahti–Niko Kapanen–Eero Somervuori harteilla. Kerho on tehnyt neljä maalia ja joka kerta niitä on ollut junailemassa Kapasen ketju.

HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen mielestä Kerho pystyi nostamaan pelinsä tasoa Jyväskylän ottelusta.

– JYP oli Jyväskylässä vähän parempi ja me olimme nyt. Kolmannessa erässä oli sellainen olo, että meidän kolmas maalimme on lähempänä kuin JYPin tasoitus. Hyvänä joukkueena JYP pääsi lopussa painamaan. Eemeli (Larmi) otti kuitenkin pari hyvää torjuntaa.

Pennasen mukaan Kerho pelasi kotihallissa hyvin.

– Silti pelaamisemme ei ollut vielä sitä mitä haluamme.

– Tiukka peli. Alussa olisimme voineet tehdä ylivoimalla toisenkin maalin, mutta yhden teimme. Lopussakin meillä oli paikkamme, mutta ei vaan mennyt, arvioi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

– Pirun tiukkaa oli kuitenkin koko ajan, hän jatkoi.

Ottelun tuomarityöskentelykin herätti keskustelua, eikä syyttä. HPK:n toisen erän lopun jäähy kummastutti monia. Se tuli aloituksessa viivyttelystä.

– Oli se aika erikoinen rangaistus. Usein en ole sellaista nähnyt, Pennanen sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic