Urheilu Hämeenlinna

Emma Heikkilä lainalle Mynämäelle – "Innoissani olen, kun pääsee testaamaan mihin taidot superissa riittävät"

Edessä on debyytti superpesiksessä sunnuntaina Kempeleessä uuden seuran väreissä.
Emma Heikkilä palaa mielellään Jana-paitaan
Emma Heikkilä palaa mielellään Jana-paitaan

Hattulalainen Emma Heikkilä siirtyy ottelukohtaisella lainasopimuksella Hyvinkään Tahkosta Mynämäen Vesan superpesisjoukkueeseen. Sopimus julkistettiin perjantaina.

18-vuotias lupaus on pelannut alkukauden Janakkalan Janan ykköspesisjoukkueessa sekä Tahkon B-tyttöjen superpesisjoukkueessa, jossa pelit jatkuvat myös lainasopimuksen aikana.

– Uusi joukkue ja uusi kovempi sarjataso jännittävät, mutta onneksi Mynämäeltä muutama pelaaja on pelannut Janassa, niin tuttujakin löytyy. Innoissani olen, kun pääsee testaamaan, mihin taidot superissa riittävät, Heikkilä iloitsee.

– Jo aiemmin oli puhetta, että Mynämäki haluaisi lainata minut, mutta tällä viikolla asia sitten nousi varsinaisesti esille. Ensin Tahkon pelinjohtaja Yli-Saunamäen Antti soitti minulle ja sitten Mynämäeltä oltiin yhteydessä. Peli kerrallaan nyt mennään.

Superpesiksen siirtoraja päättyy 14. elokuuta ja maksimissaan siihen asti lainasiirto on voimassa, mutta tarpeen mukaan Tahko voi kutsua Heikkilän takaisin milloin vain.

Debyytti superissa piti olla jo heti kauden alussa Tahkon paidassa tamperelaista Manse PP:tä vastaan, mutta silloin loukkaantuminen juuri ennen ottelua siirsi nousua uudelle sarjatasolle.

Nyt ensiesiintyminen korkeimmalla sarjatasolla on edessä sunnuntaina, kun Mynämäki matkustaa Kempeleen Kirin vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat hävinneet kauden viisi ensimmäistä otteluaan. Kempeleen riveissä pelaa Janan kasvateista Senni Korhonen.

Heikkilälle on avauspelissään tarjolla tuttua roolia.

– Olemme soitelleet ja viestitelleet Mynämäen pelinjohtajan kanssa ja siepparin tontti olisi tarjolla sekä sisällä kakkoskärkenä juoksijan roolia. Etukentällä olen ulkopelissä pelannut aiemminkin ja samoin kärkenä. Vaikea ennakoida, millainen peli on tulossa, Heikkilä pohtii. HäSa

Päivän lehti

8.8.2020