Urheilu

Turenkilainen Emmi Viljanen kyykkäsi MM-hopeaa klassisen voimanoston maailmanmestaruuskilpailuissa

Kuva: Marko Viljanen
Kuva: Marko Viljanen

Turengin Sarastuksen Emmi Viljanen voitti lauantaina hopeaa Ruotsin Helsingborgissa käynnissä olevissa klassisen voimanoston maailmanmestaruuskilpailuissa. Viljasen kaulaan pujotettiin subjunioreiden eli alle 18-vuotiaiden nostajien alle 52-kiloisten sarjan jalkakyykyn hopeaan.

Viljanen kyykkäsi viimeisellään tuloksen 107,5 kiloa ja se riitti hopeamitaliin, sillä samalla tuloksella pronssille sijoittunut tshekkiläisnostaja oli janakkalalaista painavampi.

– Tämä oli minulle ensimmäinen iso kilpailu ja jalkakyykky oli se, mistä mitalia täältä lähdettiin hakemaan. Se sieltä sitten tulikin, 17-vuotias Viljanen iloitsi.

Viljanen oli sarjan yhteistuloksissa neljäs tuloksella 250 kiloa. Hän nosti penkistä 55 kiloa ja veti maasta 87,5 kiloa. Sekä yhteistulos että jokainen osatulos olivat Viljasen uusia ennätyksiä.

MM-hopea antaa nuorelle nostajalle lisää potkua tulevaan.

– Kyllähän se motivoi eteenpäin ja palkitsee rankasta työstä, jota on tehty. Nämä kisat olivat pitkän ajan tähtäimen etappi tässä lajissa, mutta omassa elämässäni ylioppilaskirjoitukset ovat seuraava tavoite. Kilpailemasta tuleekin nyt vähän taukoa, Viljanen kertoi. HÄSA

 

Päivän lehti

23.1.2020