fbpx
Urheilu Riihimäki

Enduron SM-sarjan ratkaisun hetket edessä Riihimäellä – Remes ja Jukolan veljekset värittävät Kahvakoplan juhlakisaa

Kahvakopla juhlistaa viisikymppisiään isoilla kisoilla.
Aihekuva.
Aihekuva.

Enduromoottoripyöräilyn SM-sarja jatkuu Riihimäellä tulevana viikonloppuna Kahvakoplan 50-vuotisjuhlakilpailussa. Riihimäellä SM-luokat ajavat sekä lauantaina että sunnuntaina, joten ratkaisuja suomenmestaruuden suhteen voidaan nähdä jo viikonlopun aikana.

SM-luokkien lisäksi mukana ovat luokat V40, V50, V60 ja C. Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan yhteensä 126 kuljettajaa.

E1-luokassa viime lauantaina voiton vienyt Roni Kytönen siirtyi niukasti luokan johtoon ennen Antti Hännistä. Luokan kärkitaisto käytäneenkin kaksikon kesken ja lisäksi Kytöseltä on odotettavissa myös hyvää sijoitusta yleiskilpailussa. Luokassa ajaa myös hiljattain ensimmäisenä naisena A-luokitelluksi kuljettajaksi siirtynyt Sanna Kärkkäinen.

E2-luokassa pistetilanne tasoittui hieman viime viikonlopun jälkeen, kun luokkaa hallinnut Eemil Pohjola joutui keskeyttämään tekniseen vikaan. Pohjolalla on kuitenkin vielä reilu johto pistetilanteessa ennen Henry Oleniusta.

Luokassa kilpailee myös järjestävää seuraa edustava Lari Jukola, joka voitti luokan Nummelan osakilpailussa. Jukolalla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta taistella suomenmestaruudesta, sillä hän palasi ajopoluille vasta keväällä pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Luokan ennakkosuosikki on kuitenkin MM-sarjaa kiertävä maailmanmestari Eero Remes. Remes ei ole kilpaillut tällä kaudella SM-sarjassa vaan on keskittynyt MM-sarjaan.

Suurimmassa E3-luokassa Kahvakoplan Aleksi Jukola jatkaa SM-sarjan kärjessä ennen Mika Tammista. Tamminen oli nopein Nummelassa ennen Jukolaa ja luokan kärkitaisto käytäneenkin Riihimäellä kaksikon kesken.

 

Kilpailu alkaa kumpanakin päivänä kello 9 kilpailukeskuksena toimivalta Pohjolanrinteen koululta. Yleisölle paras katselupaikka on kierroksen toisella maastokokeella Karhin motocross-radan ympäristössä, jossa on myös kahvilapalvelut.

Yleisömaastokoe sijaitsee Kantatie 54:n ja tien numero 290 välisellä alueella Karhin motocross-radan ympäristössä. Pysäköintialueena toimii motocross-radan parkkipaikka.

Maastokokeen alku on hiekkapohjaista nummimaastoa hiekkakuopan ympäristössä. Keskivaiheilla on vaikeahko ylämäki osuus, jonka jälkeen reitti jatkuu crossiradalle, joka ajetaan kokonaisuudessaan läpi.

Maastokokeiden lisäksi nähtävää on kilpailukeskuksessa, jossa sijaitsevat kilpailun lähtö, maali ja huolto aina kierrosten välissä.

Menot