Urheilu

Ennätysmäärä osallistujia Hauhon jokamiestriathloniin

Hauhon jokamiestriathlon järjestetään tänä vuonna jo kuudettatoista kertaa. Lämpimät uintivedet ovat keränneet keskiviikkona kello 18.30 alkavaan kisaan mukaan ennätysmäärän triathlonisteja. Sunnuntai-iltaan mennessä mukaan oli ilmoittautunut 270 osallistujaa.

– Kilpailukeskuksen kapasiteetti tulee vastaan niin, että tänä vuonna voimme ottaa jälki-ilmoittautumisia enää vain peruutuspaikoille, kertoo kilpailunjohtaja Mikko Reitti.

Luvassa on tälläkin kertaa mukaansatempaava ja vauhdikas kuntoliikuntatapahtuma.

Vuosittain paikalla on ollut yhä runsaslukuisempi joukko myös yleisöä.

Lähdöt tapahtuvat 1–2 minuutin porrastuksilla. 200 metrin uintiosuutta voi tulla seuraamaan Hauhon kirkon kupeeseen venelaiturille ja sen rantaan. Vaihtoalue sijaitsee Hauhotalon pihalla ja pyöräilyosuus poljetaan Hauhontietä Eteläisten suuntaan viisi kilometriä ja takaisin.

– Kovasti toivotaan autoilijoilta ja pyöräilijöitä malttia ja erityistä varovaisuutta Hauhontiellä ajettaessa. Pyöräilyosuudella on onneksi hyvä näkyväisyys. Kääntöpaikka sijaitsee Hauhontien ja Kirkkovainiontien risteyksen tuntumassa ja siinä kohdassa liikennettä joudutaan hetkittäin pysäyttämään, kertoo Reitti.

Triathlon päättyy kolmen kilometrin juoksuosuuteen idyllisissä Hauhon Vanhan Raitin ja urheilukentän maisemissa. Juoksuosuuden ylämäissä kilpailijat pääsevät testaamaan viimeiset voimansa ja lopulta laskettelemaan alamäkeä maaliin Hauhotalon pihamaalle. Nopeimmat urakoivat kisan noin 30 minuutissa.

Triathlonissa kisaavat omissa sarjoissaan 14-, 18-, 40- ja 50-vuotiaat sekä yleisen sarjan miehet ja naiset. Lisäksi tarjolla on myös kuntosarjat miehille ja naisille. Kuntosarjojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja yli puolet osallistujista näissä sarjoissa.

Kilpailukeskuksena toimii perinteisen tapaan Hauhotalo aivan Hauhon kirkonkylän keskustassa.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy kotisivuilta www.oikeareitti.net sekä tapahtuman Facebook-sivuilta.

Hauhon jokamiestriathlonin järjestävät Oikea Reitti oy ja Hauhon Sisun suunnistusjaosto.