Urheilu

Ensimmäiset uuden Kerhon askeleet on otettu

Hämeenlinnan Pallokerhon osakeyhtiön alaisten edustusjoukkueiden kilpailukausi päättyi lauantaina Jyväskylässä pettymykseen ja Porissa A-nuorten mestaruusriemuun. Liigayhtiön toimitusjohtaja Antti Toivanen on Kerhon kauteen tyytyväinen.

– Yhden nukutun yön jälkeen kaudesta jää positiivinen, joskin hivenen karvas maku. Onnistuimme monissa asioissa, joita lähdimme tälle vuodelle tavoittelemaan erityisesti urheilupuolella, mutta myös siinä, miten HPK tällä hetkellä näyttäytyy kokonaisuutena hämäläisessä katukuvassa ja miten meistä puhutaan ja kirjoitellaan, Toivanen arvioi.

HPK:n taloudellinen tulos on ennusteiden mukaan positiivinen, mutta lopulliset summat selviävät, kun osakeyhtiön tilikausi päättyy huhtikuun lopussa.

– Liikkuvia osia on sen verran, etten lähde sitä vielä ennakoimaan. Vielä ei tiedetä esimerkiksi liigan playoff-tuotoista tulevia eriä. Sen paremmin asiaa ei vielä pysty sanomaan. Tavoite on kuitenkin, että ennen juhannusta on yhtiökokous pidetty ja tilinpäätös julkistettu, toimitusjohtaja suunnittelee.

Kerhon ensi kauden joukkueen rakennus on hyvällä mallilla ja seura julkaisi jo päättyneen pelikauden aikana merkittäviä jatkosopimuksia. Myös koko joukkueen valmennusjohto pysyy ennallaan eli päävalmentaja Antti Pennasen projektissa käynnistyy toinen vuosi.

– Tällä viikolla varmaan kerromme jo joukkueemme julkistamistilaisuudesta. Season kickoffia suunnitellaan jo, vaikka kiekko putosi viimeisen kerran jäähän meidän molemmissa joukkueissamme vasta lauantaina. Haluamme aika nopeasti tulla julki. Iso osa runkopelaajistamme jatkaa joukkueessa, Toivanen muistuttaa.

Toivasen mukaan joukkueen vaihtuvuus on aika paljon pienempi kuin monena aikaisempana vuonna.

– Meillä on jo parisenkymmentä sopimuspelaajaa, jotka ovat jatkamassa. Runko on siis hyvä, hän vakuuttaa.

Toimitusjohtajan mukaan HPK oppi tämän kauden aikana paljon asioita, joita se pyrkii tulevaisuudessa parantamaan.

– Kokonaisuutena olemme seurana ottaneet ensimmäisen vuoden ajan steppejä siinä, mitä asetimme urheilullisen puolen tavoitteiksi, kun puhuttiin huippu-urheilusta ja pelaajien ja pelin kehittymisestä. Liiketoiminnassakin meillä on edelleen paljon asioita, joita parantaa. Opimme tällä kaudella paljon tapahtumistamme, kuluttajakäyttäytymisestä, väkimääristä ja mitkä kampanjat tuottavat ja mitä uudistuksia hinnoitteluun on tulossa, Toivanen kertoo.

HPK tekee syksyllä myös uuden aluevaltauksen, kun se järjestää ensimmäistä kertaa jäähallissa pidettävän Elomessujen Elofestin.

– Iso asia ensi tilikautta ajatellen ovat meidän muut tapahtumamme. Ensimmäinen eli syksyllä pidettävä Elofest on jo julkistettu. Siinä meillä on paljon opittavaa, sillä puhutaan kuitenkin isosta festarikokoisesta tapahtumasta. Tässä vaiheessa en kuitenkaan usko, että se jää ensi tilikauden viimeiseksi tapahtumaksi, Toivanen paljastaa.

Asiasanat

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic