Urheilu

Erika Jänkä avaa kansainvälisen kautensa IBU-cupissa – AAH:n edustaja mukana Idresan kisassa

AAH:n Erika Jänkä kilpailee viikonvaihteessa Ruotsissa.

Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä avaa kansainvälisen cup-kautensa torstaina Ruotsin Idressa IBU-cupin osakilpailussa.

Avauskisana kilpaillaan 7,5 kilometrin pikakilpailu, lauantaina ohjelmassa on sama matka uudelleen ja sunnuntaina takaa-ajokilpailu.

Alkukaudesta kotimaan kisoissa hyviä näyttöjä antanut Jänkä lähti luottavaisena Ruotsiin, vaikka takana on pitkä toipumisjakso loukkaantumisen jälkeen.

– Mahtavaa olla mukana jo kauden avauksessa. Perusharjoittelulla on menty, ei mitään kummempia taikatemppuja. Koulu on loppusuoralla ja se on tuonut vähän haasteita valmistautumiseen, Jänkä pohjusti.

– Yritän jatkaa oman parhaan suoritukseni tekemistä ja siihen keskittymistä. Ei kilpailu miksikään muutu, vaikka kansainväliset ympyrät tulevat mukaan. Ehjä kausi on nyt päällimmäisenä tavoitteena.

Suomen joukkue matkusti tiistaina kisapaikalle ja Jänkän lisäksi naisryhmässä ovat A-maajoukkueeseen kuuluvat Laura Toivanen, Sanna Markkanen ja Suvi Minkkinen.

Maailmancupin Slovenian Pokljukassa (2.–9.12.) avaavat puolestaan Mari Eder, Jenny Fellman, Venla Lehtonen ja Kaisa Mäkäräinen.

Valinnat joulukuun seuraaviin cup-kisoihin tehdään myöhemmin. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020