Urheilu

Erika Jänkä nimettiin IBU-cupiin

Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkän kansainvälinen kisakausi jatkuu tammikuussa Puolassa kauden neljännessä IBU-cupin osakilpailussa.

Puolustusvoimien valmennusryhmään kuuluva Jänkä oli mukana kauden ensimmäisessä IBU-cupin osakilpailussa Ruotsissa marras-joulukuun taitteessa ja ehti joulun alla saada myös rajavartijaopintonsa valmiiksi.

– Toivon taas ehjää omaa tekemistä. Pyrin jättämään yliyrittämisen pois ja tehdä rennosti sen mitä osaan. Kolmenkymmenen joukkoon on ihan realistinen tavoite ja pisteille ehdottomasti, Jänkä ennakoi.

– Tässä välissä hiihdän Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä synnyinkuntani Perhon riveissä ja 5. tammikuuta on Kontiolahdella yhteislähtönä tarkkailukilpailu.

Maailmancupiin Saksan Oberhofiin (10.–13.1.) nimettiin Mari Eder, Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen ja Kaisa Mäkäräinen sekä Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tuukka Invenius ja Tero Seppälä.

IBU-cupissa Duszniki Zdrojissa 12.–13. tammikuuta kilpailevat Jänkän lisäksi Jenny Fellman, Sanna Markkanen ja Laura Toivanen sekä Tuomas Harjula, Otto Invenius, Otto-Eemil Karvinen ja Jaakko Ranta.

AAH:sta maajoukkueen valmennusryhmään kuuluvat Jessika Rolig sekä 19-vuotiaat Jenni Keränen ja Maija Keränen.

Kolmikosta Jenni Keränen kilpaili joulukuussa IBU Juniori cupissa Sveitsissä. Kerästen kauden päätavoitteisiin kuuluvat nuorten arvokisat, joihin Kontiolahden kilpailu viikon päästä on näyttökilpailu.

Jessika Rolig on painiskellut terveysongelmien kanssa, eikä ole päässyt avaamaan vielä kisakauttaan.

– Olen treenaillut, mutta kevyemmin, ja saanut lääkäreiden kanssa asioita myös eteenpäin. Aika näyttää, milloin pääsen takaisin kisoihin, kun kroppa alkaa ottaa taas treenejä paremmin vastaan, Rolig kertoi. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020