Kiekko Urheilu

Erikoistilanne-Kerho jatkoi TPS:n synkkyyttä – Pennanen iloinen Innalan ja Nikkilän tehoista

HPK:n erinomainen ylivoima käänsi ottelun ja heikon jakson ympäri Turussa.
Kahden pisteen miehet Niclas Lucenius, Henri Kanninen ja Petteri Nikkilä juhlivat jälkimmäisen tekemää voittomaalia ylivoimalla. Kuva: Ari-Matti Ruuska
Kahden pisteen miehet Niclas Lucenius, Henri Kanninen ja Petteri Nikkilä juhlivat jälkimmäisen tekemää voittomaalia ylivoimalla. Kuva: Ari-Matti Ruuska

HPK:n edustusjoukkue sai syljettyä viime viikonlopun tappiopölyt suustaan Turussa perjantaina. Kerho palasi voittourille 4–2 (0–1, 2–1, 2–0) -vierasvoitolla Turun Palloseurasta.

HPK pysyi voitolla vahvasti pudotuspelijoukkueiden kyydissä, kun taas TPS ei vieläkään saanut kotiotteluiden pistetiliään auki.

Ottelu oli tilastojen valossa tasainen, kuten myös HPK:n peli-esitys päävalmentaja Antti Pennasen mielestä, vaikka alku oli vierailta heikko.

– Kokonaisuus oli tasainen, ja paransimme matkan varrella. Kasvamme yhdessä ja sitoutuminen yhteiseen asiaan paranee koko ajan, Pennanen totesi.

 

TPS karkasi 2–0-johtoon aivan ensimmäisen erätauon molemmin puolin syntyneillä maaleilla. Molemmat isäntien maalit syntyivät HPK:n harhasyötöistä, eli ongelmia viidessä viime ottelussa vain kuudesti maalanneella Palloseuralla yhä on.

Anton Holm hyödynsi Niclas Luceniuksen bulgarialaisesta passista seuranneen 5–2-ylivoimahyökkäyksen vain kuusi sekuntia ennen erätaukoa. Toisessa erässä minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi puolestaan sai huippupaikan Petteri Nikkilän huolimattomasta päätykierrätyksestä, eikä erehtynyt.

– Vähän ehkä näkyi hitaana lähtönä se, ettei ollut pelannut tiistaina (CHL:ssä), niillä pelaajilla, jotka eivät silloin pelanneet, Pennanen arveli.

 

HPK puolestaan pääsi peliin kiinni erikoistilanteiden kautta. Heikkoa alivoimaa kauden alussa pelannut Kerho käänsi tämänkin osa-alueen edukseen, kun Henri Kanninen iski viikon toisen maalinsa puolustaja Henrik Larssonin jaloista Tommi Tikan kiekonriiston jälkeen ajassa 28.09.

Jere Innala puolestaan tälläsi tasoituksen kahden miehen ylivoimalla Nikkilän tarjoilusta vain kolme minuuttia myöhemmin.

Kolmannessa erässä HPK:n antisankareista tuli sankareita, kun Lucenius alusti Nikkilälle tämän kauden ensimmäisen maalin jälleen ylivoimalla ajassa 47.43.

HPK on pelannut vieraskentällä Liigan parasta ylivoimaa.

– Tehokkuus oli toki ylivoiman varassa, niin kuin se on nyt vähän aikaa ollut. Kyllä meillä oli viidellä viittä vastaan paikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä, ja jaksamme uskoa, että se tehokkuus löytyy myös viisikkopelissä, Pennanen huomautti.

– Tärkeintä oli kuitenkin, että pystymme puolustamaan vastustajan vähille maalipaikoille, ja alivoima menee askeleen eteenpäin. Siinä onnistuimme. Maalivahtipelikin oli hyvää.

TPS:n huippupaikat eivät juuri johtaneet edes laukauksiin maalia kohti, ja Philippe Cornet viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin vain sekunti ennen summeria.

 

HPK:lta jopa neljä pelaajaa ylsi kahteen pisteeseen, kun Innala, Nikkilä ja Kanninen tekivät tehot 1+1 ja Lucenius sai kaksi maalisyöttöä. Kannista lukuun ottamatta näiden miesten pisteodotukset ovat olleet korkealla, toisin kuin realisoituneet tehot. Kun tehoja viimein tuli, myös päävalmentaja oli tyytyväinen.

– Varsinkin Innalalle tämä on mielestäni hyvä, sillä hän tekee joka ilta töitä hyvin. Vaikka sitä kuinka arvostaisi, välillä pitäisi tehdä tulostakin, joten tekee varmasti hyvää heille. Peteltä (Nikkilä) oli myös hyvä comeback sen missin jälkeen, Pennanen pohti.

15 kertaa avauserässä kiekon tielle yltänyt Joona Voutilainen torjui HPK:n maalilla lopulta ”vain” 21 kertaa. HPK:n ensimmäisen helpohkosti päästänyt Julius Pohjanoksa sai TPS-vahtina 23 torjuntaa.

 

HPK jatkaa Liigaa kotonaan lauantaina, kun Pohjantähti-areenassa vierailee toinen pudotuspeliviivan alla majaileva joukkue, Vaasan Sport. Tuohon otteluun Kerho saa viimein mukaan myös konkaripuolustaja Arto Laatikaisen, jonka pelikielto päättyi perjantaina.

– Hyvä, että Arto sai yhden pelin alle (CHL:ssä tiistaina). Me olemme pelanneet aika vähillä pakeilla, joista osa on puolikuntoisia, joten meitä auttaa varmasti terveen pakin saaminen mukaan. Ja tuohan Arto kokemusta ja rauhallisuutta, Pennanen sanoi. HäSa

Katso ottelun huippuhetket tästä:

 

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic