Urheilu

Euroopan ja Britannian parhaat golfamatöörit kohtaavat Hämeenlinnassa – kaksi suomalaista tavoittelee paikkaa mantereen joukkueessa

Suomalaiset amatöörigolfin kärkinimet Matias Honkala ja Sami Välimäki ovat vahvasti ehdolla Linna Golfissa heinäkuun 26.–27. päivänä pelattavaan St. Andrews Trophyyn, jossa Manner-Euroopan joukkue kohtaa Britteinsaarten joukkueen. Euroopan Golfliitto nimeää yhdeksänhenkisen joukkueen tällä viikolla, ja suomalaiskaksikon nimien odotetaan löytyvän Manner-Euroopan joukkueen listoilta.

Välimäki on amatöörien maailmanlistalla sijalla 21., ja myös Honkala löytyy samalta listalta sadan parhaan joukosta (90.). Honkalalla on vyöllään pitkä lista kansainvälisiä edustuksia Euroopan joukkueissa, kirkkaimpana niistä ehdottomasti junioreiden Ryder Cup (Eurooppa vastaan USA), jossa Honkala pelasi kaksi vuotta sitten. Viime talvena Honkala ja Välimäki olivat mukana, kun Euroopan joukkue otti mittaa Aasian ja Tyynenmeren alueen maista kasatusta joukkueesta.

Vaikka St. Andrews Trophy -joukkuetta ei ole vielä valittu, Honkala ja Välimäki tulivat keskiviikkona kaiken varalta harjoittelemaan Linna Golfiin. Päivän tavoitteena oli harjoitella hyvin ja palautella mieleen kentän kiemuroita. Mahdollista valintaa joukkueeseen nuoret miehet odottavat innolla.

– Pelasin viime vuonna vastaavassa poikien kilpailussa, Jacques Leglise Trophyssa. Se oli todella hieno kokemus. Nyt olisi kiva päästä tähän miesten kilpailuun mukaan, Honkala, 19, toivoo.

Linna Golfin kenttä on molemmille entuudestaan tuttu areena. Välimäen, 19, silmään kenttä istuu erinomaisesti.

– Tämä on oikein hyvä kisakenttä. Muodokkaille greeneille pitää lyödä tarkasti, ja lähestymislyönnit ovat suuressa roolissa täällä. Avauksissa on ihan hyvin kuitenkin tilaa, kentän 11. reiän suosikkireiäkseen nostava Välimäki kertoo.

Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto on levollisin mielin kolme viikkoa ennen kilpailua. Kenttä on todella hienossa kunnossa, ja kilpailijoiden saapumista odotetaan jo innolla.

– Tänne tulevat Euroopan huippuamatöörit paikalle, ja osasta heistä tulee maailman kärkipelaajia ammattilaispuolella. Sen on historia osoittanut, Honkalehto muistuttaa.

Kilpailu tuo Hämeenlinnaan myös arvovieraita Euroopan Golfliiton johdosta, joten Linna Golfissa halutaan totta kai näyttää vieraille hyvätasoinen kilpailu huippukuntoisella kentällä. Kentänhoitoon on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Olemme viime aikoina panostaneet erityisesti viimeistelyyn ja istutuksiin. Kentän ohella olemme panostaneet myös harjoitusalueisiin, ja saimme siitä erityiskiitokset, kun Euroopan Tourin auditointi tehtiin täällä viime viikolla, Honkalehto sanoo tyytyväisenä.

Honkalehto muistuttaa vielä hämeenlinnalaista golfyleisöä, että kolmen viikon päästä on mahdollista nähdä todellista huippugolfia Linna Golfin viheriöillä.

– Maailman parhaiden amatöörien huipputaso ei jää kauaksi ammattilaisten tasosta, joten nyt on paikka tulla katsomaan todella kovien kavereiden peliesityksiä, Honkalehto päättää. HäSa

Asiasanat