Urheilu

Eveliina Smolander palaa HPK:hon

Keskipelaaja Eveliina Smolander on HPK:n lentopallonaisten uusin pelaaja. Smolander teki Kerhon kanssa vuoden sopimuksen.

– HPK on kestomenestyjä ja hieno organisaatio. Erityisesti hyvään valmennukseen pääseminen kiinnosti minua. Olen kuullut Lucasta (Chiappini) paljon hyvää ja olen motivoitunut kehittymään pelaajana, Smolander kertoi.

25 vuotta heinäkuun 1. päivä täyttävä lentopalloilija on pelannut Hämeenlinnassa yhden kauden aikaisemminkin. Hän teki liigadebyyttinsä lokakuussa 2008 silloin lentopalloliigaa Vanajan RC:n nimellä pelanneen hämeenlinnalaisjoukkueen riveissä.

– Silloin olin vielä ihan lapsi, enkä ollut kyllä vielä valmis liigaan, vaikka mukavaa aikaa sekin oli, Smolander nauroi.

Yhden Hämeenlinnassa pelatun kauden jälkeen kuuden naisten maaottelun pelaaja on edustanut pirkanmaalaisseuroja. Kaudet 2009–2011 Smolander pelasi ykkössarjaa tamperelaisessa MesTossa, sen jälkeen kaksi kautta liigaa Kangasalla ja viimeiset neljä kautta 184-senttinen pelaaja on edustanut Oriveden Ponnistusta.

– Liigavuodet ovat vieneet teknisesti eteenpäin, mutta erityisesti olen kasvanut henkisesti. Olen saanut joukkueissa isompaa roolia, ja olemme päässeet pleijareissa pitkälle ja mitaleillekin. Rutiinia ja johtajuuttakin on kertynyt, keskipelaaja arvioi.

Kansainväliset pelit kiinnostavat Suomessa yhden cup-mestaruuden, kaksi hopeaa ja neljä pronssia voittanutta Smolanderia.

– Maajoukkueeseen olisi vielä hienoa päästä uudelleen. Myös ulkomailla pelaaminen ja ammattilaiselämä kiinnostavat kovasti, lentopalloilija kertoi uran tavoitteistaan. HäSa

Asiasanat

Mainos