Urheilu

Fanni Kanerva Lappeenrantaan

Fanni Kanerva saavutti päättyneellä kaudella tyttöjen Superpesiksessä SM-pronssia Janan joukkueessa.

Turenkilaisen Fanni Kanervan pesäpalloura jatkuu Lappeenrannassa superpesisjoukkue Pesä Ysien lukkarina.

Janakkalan Janan kasvatilla on jatkosopimus tamperelaisen Manse PP:n kanssa, mutta seurat ovat sopineet lainasiirrosta, joka kattaa ensi kauden.

– On mielenkiintoista lähteä paikkakunnalle, jonka pelikulttuuri on minulle vielä vieras. Kutsu Lappeenrantaan tuli yllätyksenä, mutta siirto eteni mallikkaasti, kiitos Mansen Upi Antikaisen, 19-vuotias Kanerva kertoo.

– Koulu on loppusuoralla eli viimeiset kirjoitukset ovat keväällä ja sitten tulee muutto kesäksi Lappeenrantaan.

Superin tasoa Kanerva pääsi testaamaan viime keväänä SM-halliturnauksessa Janakkalan Janan paidassa, mutta debyytti superin joukkueessa on vielä edessä.

Viime kesän Kanerva pelasi Janassa naisten Ykköspesistä sekä B-tyttöjen superia, josta palkintokaappiin tuli SM-pronssia. Ykköspesiksessä hän oli janalaisten tehotilaston kärkeä (15 lyötyä ja 15 tuotua juoksua).

– Tietysti jään kaipaamaan Janakkalan Janaa ja varsinkin yleisöä, mutta uskon, että tuleva kesä on vähintään yhtä mieleenpainuva kuin viime kesä. Tavoitteena on olla vielä parempi lukkari kuin tähän asti, Kanerva ennakoi.

Myös Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta on tyytyväinen.

– Keskustelimme Manse PP:n kanssa Kanervan siirrosta ensi kerran jo kesällä, sillä lahjakkaalle nuorelle meillä on käyttöä tulevaksi kaudeksi. Manse PP:llä oli hänen osalle jo tehty suunnitelmia pidemmäksi aikaa, mutta huippulukkari Senni Sallisen tehtyä jatkosopimuksen tartuimme mahdollisuuteen saada lupaava lukkari, Lantta kertoo.

Viime kaudella Pesä Ysit oli runkosarjan kahdeksas ja eteni puolivälieriin. HäSa

 

Artikkelia oikaistu 17.10. klo 11.50: Korjattu Kanervan kasvattajaseuraksi Janakkalan Jana. Aiemmin jutussa väitettiin kasvattajaseuran olevan Hämeenlinnan Paukku.