Urheilu

FC Hämeenlinna haastaa Hongan cupissa

Parolan Pallokentällä on iltapäivällä tarjolla liigavauhtia, kun FC Hämeenlinna isännöi jalkapallon Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa jalkapalloliigan suuriin kuuluvaa espoolaista FC Honkaa. Ottelu alkaa kello 16.

Mika Lehkosuon valmentama FC Honka on pelannut liigaa kuuden vuoden ajan kuuluen koko ajan sarjan parempaan puoliskoon. Viime kaudella ryhmä sijoittui neljänneksi.

Taloudellisten realiteettien myötä FC Honka on menettänyt talven aikana avainpelaajiaan. Vahvaan syöttöpeliin ja liikkeeseen nojaavat espoolaiset ovat nostaneet lähtijöiden tilalle pääosin nuorta voimaa. Joukkueessa viliseekin Suomen suurimpiin lupauksiin lukeutuvia pelaajia, kuten hyökkääjä Tim Väyrynen, joka iski viime kaudella 7 osumaa. Parhaana maalintekijänä kunnostautui nigerialainen Dudu, joka pussitti yhdeksän kertaa. 94-ikäluokan helmiin lukeutuva puolustaja Dani Hatakka lienee lauantaina myös tulessa.

Graciano mukana

Kotijoukkue sai sairastuvalta mieluisia uutisia, kun kiusallisen jännevamman kanssa paininut Ozeias Graciano pääsee kentälle erikoisvalmisteisen lastan kanssa. Lisäksi toinen maalivahti Joonas Meronen on toipunut pelikuntoon ja on lauantaina mukana. Sivussa ottelusta ovat nilkkavamman takia pitkään huilaava kapteeni Harri Suhonen ja reisivammaa poteva Jukka-PekkaTuomenoja. Paluun tehnyt Olli Lehtimäki on edustuskelpoinen vasta huhtikuun alussa, joten häntä ei lauantaina kentällä nähdä.

FC Hämeenlinnan luotsi Jussi Lempinen on viettänyt paljon aikaa puhelimen äärellä etsiessään tietoja FC Hongan mahdollisista heikkouksista.

– Olen keskustellut lukuisten kollegoiden kanssa ja viesti on ollut yhteneväinen: heikkouksia on todella vaikea löytää. Ehkä yhtenä pienenä saumana voisi olla pelin nopea kääntäminen riistojen jälkeen, Hongan kenttätasapaino ei välttämättä ole paras mahdollinen noissa tilanteissa. Toisaalta Lehkosuo espanjalaisen futiksen fanaatikkona on ohjeistanut omansa menetyksen jälkeen vauhdilla pallon alle, Lempinen pyörittelee.

– Erikoistilanteet ovat myös isossa roolissa. Hongalla on todella vaaralliset erikoistilanteet, jotka on puolustettava huolella. Toisaalta taas meillä on omat vahvuutemme vastaavissa tilanteissa. Edellisellä kierroksella osuimme kulmasta kolmesti. Kaiken kaikkiaan odotan matsia innolla. Saamme vastaamme talven ylivoimaisesti kovimman mittarin, nyt nähdään missä mennään, Lempinen hekumoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.1.2020