fbpx
Urheilu

FC Hämeenlinna jäi aseettomaksi RoPS:a vastaan

180 minuuttia takana, tuloksena nolla pistettä eikä ainuttakaan tehtyä maalia.

FC Hämeenlinnan kotiavaus tämän kauden jalkapallon Ykkösessä ei antanut ensimmäistä merkintää seuran pistepussiin. Eikä piste ollut oikeastaan edes lähellä. Viime kauden päätteeksi liigasta Ykköseen pudonnut Rovaniemen Palloseura haki Kaurialan kentältä pisteet maalein 2–0 (1–0).

RoPS osui kertaalleen kummallakin puoliajalla. Avausjaksolla se siirtyi 1–0-johtoon 34 minuutin pelin jälkeen terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Aleksandr Kokko vapautti hyvällä syötöllään Jose Manuel Riveran nokikkain FC Hämeenlinnan Ville Kalervon kanssa. Mainion pelin pelannut Rivera viimeisteli vuorenvarmasti joukkueensa ensimmäisen maalin.

Mbachu iski toisen

Rovaniemeläisten toinen maali ja samalla ottelun lopullinen ratkaisu syntyi nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Maalin viimeisteli komealla laukauksella kentän näkyvin hahmo Emenike Uchenna Mbachu. Mbachu oli jatkuvasti vaarallinen vasemmalla laidallaan ja kruunasi ottelunsa ansaittuun maaliin.

FC Hämeenlinna ei saanut luotua tilanteita. RoPS:n topparipari Faith Friday Obilor–Ndukadu Alison oli vuorenvarma, ja kokenut Tuomo Könönen piti keskikentällä huolen siitä, ettei kotijoukkue päässyt kunnolla edes rakentamaan peliä. Hämeenlinna sai ottelussa yhden kulmapotkun ja yhden laukauksen maali kohti. Sekin tuli vasta 77 minuutin pelin jälkeen, kun toppari Ozeias Graciano laukoi kaukaa. Mikko Vilmunen oli työttömyydestään huolimatta hereillä RoPS:n maalissa ja hoiteli tilanteen helposti.

– Tämä oli meille ensimmäinen kerta pehmeällä ruoholla. Emme ole edes harjoitelleet sillä, ja se tuotti vähän ongelmia. Pääsimme kuitenkin melko hyvin otteluun mukaan, puolustimme hyvin ja pidimme vastustajan pois maalipaikoista. Siihen olen tyytyväinen, sanoi RoPS:n valmentaja Kari Virtanen ottelun jälkeen.

Vaikea viikko takana

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen myönsi, että joukkueella oli takana vaikea viikko nöyryyttävän 9–0-sarja-avauksen jälkeen.

– Edellisen ottelun jälkeen kenelläkään ei ole ollut helppo viikko. Kävin pelin jälkeen mielessäni pelaajia läpi, enkä voi syyttää heitä. Teimme ainakin pelin ja saimme ilmeen taistelevaksi. Silloin kun ilme on taisteleva ja häviää paremmalleen, ei voi mitään. Näin se vain on, Lempinen muistutti.

Kumpikin joukkue menetti ottelun aikana pelaajia lasaretin puolelle. FC Hämeenlinnan Lauri Hakanen loukkasi nilkkansa jo avausjakson alussa, mutta hän sinnitteli tauolle asti. RoPS:n Jukka Yrjänheikki puolestaan löi päänsä yhteen kotijoukkueen Luis Vanderlein kanssa. Hän jatkoi jonkin aikaa peliä, mutta joutui lopulta jättämään sen kesken.

– Nilkkavammaisia alkaa olla riittävästi. Toivelistallani on, että kolmikosta Johannes Mononen, Harri Suhonen ja Jere Suomalainen kaikki olisivat pelikunnossa ensi viikolla. Realistisempaa on, että ehkä 1–2 ehtii mukaan, Suhonen ensimmäisenä, Lempinen mietti.

Kaurialan kenttä oli vielä epätasainen, ja pallon pelaaminen maata pitkin oli kummallekin joukkueelle hankalaa. Kevät on ollut sen verran kolea, ettei kentän kuntoa voi oikein edes ihmetellä. (HäSa)

Asiasanat

Menot