Urheilu

Fehrillä on kovat pelihalut

Hämeenlinnan Pallokerhon tuorein värväys Eric Fehr pääsee heti tositoimiin jääkiekon SM-liigassa. Fehr on perjantaina Tampereella Tapparaa vastaan HPK:n ykkösketjussa Ville Viitaluoman ja Jere Sallisen kanssa. Pelihalut ovat kovat.

– En ole pelannut kovinkaan paljon kahden viime kauden aikana loukkaantumisten takia. Etsin pelipaikkaa, ja juttelin Miettisen Antin kanssa HPK:sta. Hän kertoi hyviä asioita kaupungista ja joukkuekavereista. Halusin sen jälkeen todella tulla tänne ja pelata taas tosipelejä, Fehr kiteyttää siirtonsa syyt.

Pitkä kuntoutus

Fehrin viime kausi jäi talvella kesken olkapäävamman takia. Olkapää on miehen sanojen mukaan nyt paljon parempi.

– Kuntoutin ja vahvistin sitä pitkään kesällä. Olkapää tuntuu paremmalta kuin viime vuonna. Toivottavasti loukkaantumiset ovat nyt takanapäin ja voin keskittyä taas pelaamiseen.

Fehr ei ollut ennen lentoaan Helsinkiin käynyt kertaakaan koko Euroopassa. Isompi kaukalo onkin kanadalaiselle ihan uusi juttu.

– Harjoituksissa tuntui jo paremmalta torstaina kuin keskiviikkona. Pelityylissä on paljon eroa verrattuna pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon. Jää on tietysti isompi. Pelissä pitää olla liikkeessä ja pitää vauhtia yllä. Olen yrittänyt totuttautua siihen parin päivän aikana. Yritän onnistua siirtämään asian myös peleihin, laitahyökkääjä sanoo.

Ajatukset HPK:ssa

Fehr tuli Kerhoon loppukauden mittaisella sopimuksella. Hänellä on kuitenkin optio siirtyä NHL:ään, jos paikka sieltä aukeaa.

– En mieti asiaa tällä hetkellä oikeastaan ollenkaan. Päätavoitteeni on pelata jääkiekkoa ja oppia tuntemaan uudet pelikaverini. Olen nyt täällä ja keskityn siihen. Jos NHL-kausi alkaa ja saan tarjouksia, pitää asiaa silloin miettiä, 27-vuotias kertoo.

NHL:n omistajien ja pelaajayhdistyksen väliset neuvottelut ovat tällä hetkellä pahasti solmussa. Fehrin mukaan pelaajien aikomuksena ei ole antaa tällä kertaa periksi samalla tavalla kuin vuonna 2005.

– On tietysti ikävää, että työsulku on päällä. Me pelaajat olemme sitä mieltä, että annoimme viimeksi periksi kaikessa missä pystyimme. Emme halua antaa omistajille taas kaikkea. Toivomme, että omistajat ovat valmiita liikahtamaan omista kannoistaan, mutta juuri nyt ei näytä siltä, 265 NHL-ottelun mies arvioi.

Fehr ei ole kovinkaan optimistinen, että NHL alkaa tällä kaudella.

– Pelaajat pysyvät tiukasti kannassaan ja omistajien mielestä heillä on oikeus ottaa kaikki. Sen vuoksi uskon, että sulku kestää jonkun aikaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic