fbpx
Urheilu

Filppula päästi piinasta

Leijonat nousi MM-kisojen Helsingin lohkon kärkeen ainoana tappiottomana joukkueena, kun se kukisti Sveitsin maalein 5–2 (1–0, 2–2, 2–0) keskiviikkona Helsingin areenassa.

Loppunumerot mairittelevat suomalaisia. Sveitsi haki vimmatusti tasoitusta kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla. Sen kiri kuitenkin katkesi Goran Bezinan jäähyyn ja Leijonien ylivoimamaaliin.

Ratkaisijan viitan otti ykköskentän Valtteri Filppula. Detroitin NHL-joukkueessa leipänsä tienaava Filppula iski 4–2-osuman maalin kulmalta saatuaan loistosyötön Jussi Jokiselta. Tilanteen alusti Juuso Hietanen, jonka laukauksen Sveitsin maalivahti Reto Berra torjui suoraan Jokisen ulottuville.

Kaksi minuuttia myöhemmin Filppula sivalsi illan toisen maalinsa ja ottelu oli sillä lopullisesti taputeltu. Ossi Väänänen ja Jokinen saivat tähän osumaan syöttöpisteen.

– Maaleja on tietysti aina kiva tehdä. Pelaaminen tuntui muutenkin nyt paremmalta kuin aikaisemmissa otteluissa. Teimme pari ylivoimamaaliakin ja muitakin hyviä juttuja oli, selvitti Filppula Canal+:n tv-haastattelussa.

Immonen avasi

Suomi sai hyvän lähdön peliin, kun Jarkko Immonen iski avausmaalin ylivoimalla ajassa 6.30. Janne Niskala ja Anssi Salmela alustivat Immosen illan ensimmäisen. Toisella osumallaan hän vei Leijonat 3–1-johtoon. Se oli koko ketjun hyvän yhteispelin tulos. Mikael Granlund antoi laidasta kiekon Janne Pesoselle, joka jatkoi sen suoraan maalille nousseelle Immoselle.

Leijonien toinen oli sata lasissa töitä tekevän Leo Komarovin käsialaa. ”Leksa” survoi kiekon Berran taakse toisesta reboundistaan. Se oli juuri sellainen maali, joita Komarov teki KHL:n mestarille Moskovan Dynamolle.

Sveitsi ei päästänyt Suomea helpolla. Se hallitsi peliä ajoittain selvästikin. Kolmannessa erässä tasoitus jäi maaliviivalle, kun Kari Lehtonen torjui Damien Brunnerin läpiajon. Laukaukset ottelussa menivät tasan, mutta Suomi oli nyt tehokkaampi.

Tärkeät ylivoimamaalit

Leijonat ei varmasti ollut parhaimmillaan tiistai-iltana, mutta paljon hyvääkin esitykseen mahtui. Viisi maalia on hyvä määrä ja myös ylivoimapeli onnistui kolmannessa pelissä.

– Olen tyytyväinen, kun pelaajamme jaksoivat kääntää tämänkin ottelun voitoksi. Tyytyväinen on oltava myös ylivoimaan. Ensimmäinen maali on tärkeä. 4–2-maali oli puolestaan iso maali, sanoi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jalonen myönsi, että parantamisen varaa jäi Leijonien varastoon kolmen maalin voitosta huolimatta.

– Paljonkin sitä jäi. Omassa päässä olimme purjeessa. Annoimme turhan paljon maalipaikkoja vastustajalle.

Leijonat jatkaa MM-kisoja torstaina. Silloin vastaan tulee Ranska. (HäSa)

Asiasanat

Menot