Urheilu

FJK:n Kuisman veljekset JanPan turma Kolmosen ottelussa

JanPan Jan-Erik Iso-Somppi pujottelee FJK:n Ville Oksasen (vas.) ja Janne Eerikäisen välistä. Kuva: RIKU HASARI
JanPan Jan-Erik Iso-Somppi pujottelee FJK:n Ville Oksasen (vas.) ja Janne Eerikäisen välistä. Kuva: RIKU HASARI

Janakkalan Pallo ja Forssan Jalkapalloklubi tarjosivat Turengin Liinalammelle kerääntyneelle yleisölle jännittävän ja vaiherikkaan perjantai-illan. Tampereen piirin Kolmosen ottelu kääntyi lopulta vieraille lisäajan maalilla ja isot pisteet matkasivat Forssaan lukemin 3–2 (1–0).

Kentän parhaat pelaajat löytyivät vierasjoukkueen riveistä. Hämeenlinnan Jalkapalloseurassakin juniorivuosinaan pelanneet Kuisman veljekset, Manu ja Topi tekivät maalin mieheen ja pitivät varsinkin ensimmäisellä jaksolla JanPan keskikentän täysin otteissaan. Etenkin Topin pelin rytmittäminen ja joukkueensa puolustuksen ja hyökkäyksen linkittäminen järkevällä pallollisella pelillä oli ajoittain kaunista katseltavaa.

– Taisteluvoitto tämä ennen kaikkea oli. Ei se kaunista jalkapalloa ollut oikeastaan missään vaiheessa, mutta jokainen jätkä väänsi ja täytti oman ruutunsa hienosti, Kuisma vähätteli, ihan turhaan, joukkueensa pallollista peliä. 

– Toisella jaksolla hävisimme kaksinkamppailuja, jotka ensimmäisellä puolikkaalla voitimme. Toki siinä alkoi jo jalkakin painaa aika monella. Kahdesta viimeisestä pelistä lähdemme hakemaan voittoja, mutta aika näyttää kuinka tulee käymään.

 

Liinalammin nurmella pelatun ottelun ensimmäinen jakso oli forssalaisten hallintaa. JanPa ei tunnu pääsevän pallollisessa pelissä eroon liiasta hätäilystä kuin ajoittain ja kun vastassa on pallollisesti vahva keskikenttä, niin pelin painopiste kääntyy väkisin omaan päähän.

Kotijoukkueen kärjessä uurastanutta Jukka-Pekka Tuomenojaa haettiin toppareilta asti lähteneillä palloilla, jotka olivat FJK:n toppari Miika Murtolahdelle helppoja poimittavia. Jakson ainoan maalin teki Topi Kuisma kulmapotkun jälkitilanteesta.

Toisella puoliajalla oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun Matias Mero vei Manu Kuisman esityöstä Klubin jo kahden maalin karkumatkalle. JanPa heräsi kuitenkin vielä taisteluun. Ensin Jonas Ruohomäki kavensi ja Kaarle Keskitalo tasoitti tilanteen hienolla vapaapotkumaalilla. Kotijoukkueen hakiessa raivokkaasti ja kenties hieman turhaankin voittomaalia, pääsi Manu Kuisma velipoikansa tarjoilusta sinetöimään voiton FJK:lle.

 

JanPan päävalmentaja Jarkko Lehtonen oli pettynyt mies ottelun jälkeen. JanPa ja FJK ovat kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä vaivaisen pisteen erolla putoamisviivan molemmin puolin.

– Surullistahan tämä on. Huono valmistautuminen otteluun ja varsinkin isoon luonnonnurmeen. Väistimme tekonurmelta B-nuorten peliä ja olimme täällä vaikeuksissa. Vastustaja oli pallolla parempi, mutta myös meillä oli tasatilanteessa paikkoja. Tasapeli olisi ollut ok, mutta nyt näin päin. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020