Urheilu

Forssan Suvi-illasta halutaan Suomen suurin ja paras juoksu- ja pyöräilytapahtuma

Tuttuihin käsiin palannut juoksu- ja pyöräilytapahtuma aikoo nostaa profiiliaan.
Kesäkuussa järjestettävä Forssan Suvi-ilta aiotaan nostaa Suomen suurimmaksi juoksu- ja pyöräilytapahtumaksi.

Forssan Suvi-ilta aiotaan polkaista uuteen nousuun. Tutun taustatiimin tuella Suvi-illasta halutaan tehdä Suomen suurin juoksu- ja pyöräilytapahtuma.

Tapahtuma palaa siinä mielessä juurilleen, että vetovastuun on ottanut Suvi-illan 1990-luvun alussa kehittänyt Harri Merta. ”Päähilippasija” Merran tukena on kisahallista vastaava liikuntaneuvos Pentti Jolanki ja järjestävän seuran Forssan Salaman puheenjohtaja Kauko Nyström Jr. Apua on luvassa myös tapahtumaa pitkään vetäneeltä Jouko Lehtoselta.

Suvi-illan taustalle kaivattiin uusia voimia, sillä Salaman toiminnanjohtajana toiminut Miia Laaksonen siirtyi Suomen Urheiluliittoon vetämään Naisten Kymppiä. Laaksonen hoitaa vielä Salamalle ensi kuussa pidettävät Joulumarkkinat.

– Muutaman päivän mietin tähän lähtemistä. Sitten ajattelin, että pirskatti, miksi en lähtisi? Minulla on eläkeläisenä aikaa ja tapahtuma on tuttu. Ja kun tein päätöksen, oli selvää, että homma kannattaa hoitaa samalla kertaa kunnolla, Merta painottaa.

Järjestäjillä on ensi kesän 28. Suvi-illalle suuret tavoitteet.

– Tarkoituksena on tehdä Suvi-illasta Suomen suurin ja paras juoksu- ja pyöräilytapahtuma, kertoo Kauko Nyström Jr.

Forssan Suvi-illassa on ollut parhaimmillaan vuonna 2001 reilut 3 900 osallistujaa. Viime vuosina osanottajia on ollut 2 000 pintaan. Suvi-ilta ei ole suinkaan ainut juoksutapahtuma jonka osallistujamäärät ovat laskeneet, sillä polkujuoksu, triathlon, pyöräilytapahtumat ja maratonharrastajien kertakaikkinen väheneminen on rokottanut osanottoa ympäri maan.

– Tavoitteena on rikkoa 3 000 osallistujan raja, mutta Suomen suurimmaksi pyöräily- ja juoksutapahtumaksi nousee jo 2 500 osanottajalla.

Merran tarkoituksena on houkutella Suvi-iltaan maan parhaat juoksijat mukaan. Hän on ollut alustavasti yhteyksissä moninkertaiseen Suomen mestariin Jarkko Järvenpäähän, joka voitti Suvi-illan kympin 2015.

– Olisi hienoa saada mukaan myös meidän oman seuran kovat naiset Janica Rauma ja Astrid Snäll, mutta katsotaan nyt, miten Suvi-ilta sopii heidän aikatauluihinsa, sillä kotimainen GP-sarjakin pyörii kesällä.

Huippujen ja tavallisten kuntoilijoiden ohella Merta aikoo houkutella mukaan poliitikkoja ja yritysten väkeä. Myös julkkiksia nähdään ensi kesän Suvi-illassa.

15. kesäkuuta järjestettävän Suvi-illan markkinoinnissa käytetään perinteisten tiedotusvälineiden lisäksi apuna somea.

Suvi-iltaan on luvassa myös uudistuksia, kun lähdöt aikaistuvat ja mukaan tulee uutuutena 140 kilometrin pyöräily. 140 kilometrin lenkki kulkee Forssasta ja Koijärven kautta Urjalaan ja sieltä Akaan ja Lautaportaan kautta takaisin Koijärvelle ja Forssaan.

– Pitkää pyöräilymatkaa on toivottu mukaan muutaman vuoden ajan. Tartuimme toimeen ja löysimme kivan hyvässä kunnossa olevan reitin, Merta sanoo. HäSa

Päivän lehti

11.8.2020