Urheilu

FPS haali riveihinsä lisää HPK-taustaisia pelaajia

Eetu Moberg, Olli Maansaari, Topi Hägg, Topi Salokannas ja Rene Pylvänäinen esiintyvät ensi kaudella FPS-paidassa.
HPK:n U20-joukkueesta tuttu Olli Maansaari siirtyy FPS:n paitaan. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n U20-joukkueesta tuttu Olli Maansaari siirtyy FPS:n paitaan. Kuva: Tomi Vesaharju

FPS saa kapteeninsa takaisin, kun kausina 2017-19 suomisarjajoukkueen kipparina toiminut Eetu Moberg palaa Palloseuraan Norjasta.

Moberg on 24-vuotias forssalaiskasvatti, joka pelasi neljä kautta HPK:n nuorissa ja palasi 2016 Forssaan. Kolmen suomisarjakauden jälkeen Moberg lähti viime vuonna Norjaan, jossa hän pelasi kauden maan kakkostasolla Trondheimissa Nidaros Hockeyn joukkueessa.

– Voitimme kertaalleen sarjan kaikki joukkueet, mutta emme päässeet kahden parhaan nousupeleihin. Norjan mestistaso ei ollut aivan suomalaista vastaavaa. Parhaat joukkueet ovat hyvätasoisia, mutta heikommat selvästi huonompia, arvioi Moberg, joka keräsi Norjassa 38 pelissä tehot 17+16=33 eli lähes samat kuin edelliskaudella FPS:ssä.

Moberg harkitsi jatkavansa ulkomailla, mutta FPS:n Mestis-nousu muutti suunnitelmia.

– Olisin todennäköisesti jatkanut ulkomailla, mutta FPS:n nousun myötä tuli ainutlaatuinen tilanne päästä pelaamaan Mestistä kotikaupungissa. Olen pitkään ajatellut, että Mestiksessä pelaaminen olisi hieno kokemus.

Mobergilla on FPS:n uudessa joukkueessa useita tuttuja sekä Forssan että Hämeenlinnan kausilta. Hän oli viimeisenä HPK-kautenaan 2015-16 kapteenina A-nuorten liigajoukkueessa, jossa pelasi muun muassa uusi FPS-pakki Paavo Tyni.

Eetu Mobergin lisäksi FPS:n tuoreita sopimuspelaajia ovat maalivahti Topi Salokannas, puolustaja Rene Pylvänäinen ja hyökkääjät Olli Maansaari sekä Topi Hägg.

HPK:n A-nuorista tulee jo aiemmin sopimuksen tehneen Miska Ronkaisen lisäksi kaksi hyökkääjää. Olli Maansaari on 21-vuotias hyvinkääläiskasvatti, joka pelasi viime kaudella ja peräti neljänä edelliskautenakin HPK:n A-nuorissa.

Sentteri avasi jo 18-vuotiaana HPK:ssa miesten liigauransa sekä myös maalitilinsä ja pelasi samalla kaudella HPK:ssa myös Spengler cupissa.

Maansaari keräsi 2016-19 kolmen kauden aikana 32 nuorten maaottelua 18- ja 20-vuotiaiden pikkuleijonissa. Vuonna 2017 hän oli voittamassa 18-vuotiaiden MM-hopeaa.

Pari vuotta sitten Maansaari teki HPK:n kanssa liigasopimuksen, mutta pelit jatkuivat A-nuorissa ja parissa Mestiksen pelissä LeKissä.

Vuosi sitten Maansaari teki Mestis-sopimuksen KeuPan kanssa, mutta viime kesän aikana sopimus purettiin.

Niin ikään 21-vuotias Hägg pelasi viime kauden HPK:ssa nuorten liigaa. Sitä ennen espoolaiskasvatti on kiekkoillut Jokerien. HIFK:n ja HJK:n junioreissa.

Urjalasta kotoisin oleva 25-vuotias Salokannas aloittaa neljännen kautensa FPS:ssä. Salokannas torjui viime kaudella 11 sarjapelissä yli 90 prosentin teholla.

Aiemmin jatkosopimuksen tehnyt Petrus Lintonen ja Salokannas muodostavat Mestiksessä FPS:n maalivahtikaksikon. Kolmatta veskaria ei varsinaisesti pestata, mutta sellainen todennäköisesti vierailee Hämeenlinnasta HPK:n liigajoukkueesta tai A-nuorista.

Myös Pylvänäinen lukeutuu FPS:ssä jatkaviin pelaajiin. 20-vuotias JYP-kasvatti tuli Forssaan viime kaudeksi.

FPS:llä on nyt 19 sopimuspelaajaa. Manageri Timo Willmanin mukaan kokoonpanoa täydennetään vielä parilla puolustajalla, yhdellä sentterillä ja noin viidellä laitahyökkääjällä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.7.2020