fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Giscard Mosamete kahden vuoden jatkosopimukseen HJS:n kanssa

Giscard Mosamete vakiinnutti paikkansa HJS:ssä siirryttyään laitapuolustajasta toppariksi. Kuva: Riku Hasari
Giscard Mosamete vakiinnutti paikkansa HJS:ssä siirryttyään laitapuolustajasta toppariksi. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen kokoonpano jatkaa täydentymistään. Miesten Kakkosen paluukauteensa valmistautuva HJS julkaisi keskiviikkona vuorostaan puolustaja Giscard Mosameten jatkosopimuksen.

22-vuotias Mosamete jatkaa HJS:ssä kaksi seuraavaa kautta eli ainakin syksyyn 2021 asti.

Kongolais-suomalainen Mosamete on HJS:n oma kasvatti, joka on pelannut Hämeenlinnan valkosinisessä edustusjoukkueessa jo kaksi kautta. Vuonna 2017 hän edusti Härmää.

Mosamete otti viime kaudella paikan HJS:n avauskokoonpanosta keskuspuolustajan paikalta. Hän pelasi joukkueen kaikki 22 ottelua Kolmosessa.

Mosamete säväytti fyysisellä pelityylillään ja lempinimensä mukaisella “Sisulla”.

– ”Sisu” otti viime kaudella ison roolin meidän kolmen keskuspuolustajan pelijärjestelmässä. Hänen ominaisuudet mahdollistavat agressiivisen puolustamisen eteenpäin, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen arvioi tiedotteessa.

– Lisäksi hänen asenne pelaamiseen ja harjoitteluun on erittäin kovaa luokkaa. On todella mielekästä jatkaa työskentelyä ”Sisun” kanssa ja uskon, että häneltä löytyy vielä lisää kehityspotentiaalia.

Mosamete uskoo itse olevansa joukkueen tavoin valmiimpi toiseen kauteen Kakkosessa. Kaudella 2018 aikana Mosamete pelasi myös lainalla JanPassa.

– Edellisellä Kakkosen kaudella olin enemmän vaihtopelaajan roolissa, mutta viime kaudeksi tapahtunut pelipaikan siirto toppariksi ja isot peliminuutit Kolmosessa ovat kehittäneet paljon. Me olemme ihan varmasti valmiimpia vastaamaan sarjatason asettamaan haasteeseen kuin edellisellä kerralla, Mosamete toteaa.

Menot