Urheilu

Golfkauden ensimmäiset draivit viuhuivat Hugolla ja Hattulassa

Pieniä takatalven merkkejä oli ilmassa huhtikuun alkupuolella, ja moni golffari ehti jo pelästyä kauden alun siirtyvän vapun tienoille saakka. Huoli oli kuitenkin turha, sillä Hattula Golf ja Aulangon Hugo-kenttä avasivat väylänsä jo torstaina.

Kenttien talvehtiminen on jokakeväinen huolenaihe, mutta kulunut talvi näyttää kohdelleen Hämeenlinnan seudun viheriöitä suopeasti. Aulangon kenttämestari Juha Englund on tyytyväinen Aulangon kenttien kevätkuntoon.

– Teimme oikeita toimenpiteitä syksyllä ja tällä hetkellä näyttää hyvältä, Englund sanoo.

Aulangon Golfklubin juniorit Sami Nieminen ja Teemu Varho olivat ensimmäisten pelaajien joukossa avaamassa golfkauttaan Hugolla. Pojat olivat innoissaan kenttien avautumisesta.

– Talvi on ollut piinaavan pitkä, mutta nyt kiva päästä taas pelaamaan, pojat toteavat.

Hattula Golfissa toiminnanjohtaja Olli Tapola kävi katsastamassa kentän kunnon ja oli positiivisesti yllättynyt näkemästään.

– Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa, ja nurmi vihertää jo monessa paikassa.

Hattula Golf on jo monen vuoden ajan ollut jäsenmäärältään yksi Suomen suurimmista seuroista. Tällä hetkellä jäseniä on noin 3 000. Suuri osa jäsenistä on muualta kuin Hämeenlinnan seudulta ja tähän asiaan on Hattulassa kiinnitetty huomiota.

– Me haluamme palvella koko jäsenkuntaa. Tämän kauden uutuutena Hattula Golfin jäsenet saavat jäsenyyden myös Supergolf-palveluun, jonka kautta he saavat mahdollisuuden pelata edullisesti kymmenillä muillakin kentillä ympäri Suomea, Tapola kertoo.

Tawastin remontti etenee

Peruskorjauksen alla olevalla Tawast Golfin kentällä työt etenevät huomattavasti edellä aikataulusta.

– Kaikki työt ovat menneet vähintäänkin hyvin. Hyvillä mielillä voimme lähteä kauteen, Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Manninen toteaa.

Tawastin kenttä avataan lauantaina. Kentän mittavammat kentänparannustyöt jatkuvat syksyllä pelikauden lopulla, jotta remontista aiheutuvat häiriöt pelaajille jäisivät mahdollisimman pieniksi. (HäSa)

Asiasanat