Urheilu

Granroth ja Leopoldo toisella peräkkäisellä voitolla gp-johtoon

Janakkalan Hattel Riders -tallin Susanna Granroth ja Sanna Backlund hallitsevat kotimaista esteratsastusta tällä hetkellä. Granroth ja hänen orinsa Leopoldo olivat ylivoimaisia gp-sarjan yhdessä arvostetuimmista kilpailuista, Ypäjän Finnderbyssä sunnuntaina.

Ratsukko selvitti kauden kolmannen gp:n molemmat kierrokset 150-senttisillä esteillä ilman pudotuksia. Backlund oli luottoratsullaan Elano kolmas, vaikka toinen kierros sujui virheettä, sillä ensimmäiseltä kierrokselta pudotuksia tuli kolme. Hämäläisten väliin kiilasi Husön Ratsastajien John Antell Iscara del Masetilla.

Voittoratsukolle tuli ennen kilpailua jännitettävääkin, sillä Leopoldolta irtosi verryttelyssä kenkä ja kengityssepän odottelu vei aikansa.

– Loppupelissä se oli itse asiassa ihan hyvä asia. Leopoldo oli verkassa aika kuuma, ja kun jouduimme odottelemaan ja tulin uudestaan verryttelemään, se oli rauhallisempi, Granroth kertoi tiedotteessa.

Gp-sarjassa voitto on Susanna Granrothille toinen peräkkäinen, sillä hän voitti Leopoldolla viimeksi kolme viikkoa sitten Hollolassa. Hän on nyt voittanut Finnderbyn kolmesti peräkkäin eri hevosilla.

– Ensimmäiset radat menevät (Ypäjällä) aina säätöjen hakemiseen, sillä kenttä on niin iso ja nurmipohja tuo oman haasteensa ratsastamiseen, Granroth arvioi.

Granroth ja Leopoldo nousivat gp-sarjan kokonaistilanteessa pisteellä ohi tallikaveri Backlundin ja Elanon 48 pisteeseen. Hattel Riders -duon johto muihin on 17 pistettä. Seuraava gp käydään heinäkuussa Savonlinnassa.

Ypäjällä ratsastettiin myös kenttäratsastuksen Suomen mestaruudesta. Sen voitti ylivoimaisesti Lempäälän Tuija Rosenqvist orillaan Narvik.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic