Urheilu

Haka/Härmän kevät päättyi voitoitta

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Härmän jalkapallon A-poikien yhteisjoukkue päätti lauantaina urakkansa tämän kevään SM-karsintasarjassa. Sarja oli joukkueelle murheellinen loppuun asti, sillä Tehtaan kentällä vieraillut Jyväskylän Jalkapalloklubi vei pisteet mennessään 2–1 (2–1) -voitolla. Näin Haka/Härmän saaliiksi kevään osalta jäi kaksi tasapelipistettä kymmenestä ottelusta.

Kulunut kevät oli varmasti pettymys kaikille yhteisjoukkueen parissa toimineille. Hakan yhteistyö Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa toi viime kaudella joukkueelle A-poikien SM-hopean, joten odotukset myös tälle kaudelle olivat vähintään SM-sarjapaikassa. Hakan ja Härmän kombinaatio ei kuitenkaan missään vaiheessa päässyt pelillisesti sille tasolle, mitä ikäluokan ylimmän sarjatason paikka edellyttää.

Lauantaina päättyi myös Asko Jussilan pitkä taival A-poikien pääkäskyttäjänä. Jo aiemmin kaudella oli sovittu, että Jussila pääsee viettämään ansaittua kesälomaa ja joukkueen vie kesän Ykköseen 1996 FC Jazzin Suomen mestariksi valmentanut Jari Pyykölä. Pyykölä vastaa A-poikien yhteisjoukkueesta sekä toimii Hakan edustusjoukkueessa Keith Armstrongin aisaparina.

– En varmasti edes muista, miltä tuntuu viettää kesä ilman päivittäistä tekemistä jalkapallon parissa. Olen varma, että joukkue jää hyviin käsiin ja sen kehittyminen jatkuu. Tekemisen pitää olla pitkäjänteistä ja joukkueen kasaaminen pitää tapahtua riittävän ajoissa. Tällä kaudella se meni joulukuuhun ja siinä annoimme liikaa tasoitusta muille, Jussila myönsi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020