Urheilu

Hakala nousi rullilla kahdeksanneksi Vuokatissa – Mononen keskittyy harjoitteluun

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala nousi kahdeksanneksi Vuokatti Aateli Racen toisena päivänä. Naisten kisan kärkikolmikko maalissa oli Kerttu Niskanen, Anna-Kaisa Saari (+1.18) ja Vilma Nissinen (+1.27). Hakalan ero Niskaseen oli 3.11 minuuttia.

Tiistai-illan rullahiihtoprologin (1,6 km) jatkona ohjelmassa oli 3 kilometrin maastojuoksu ja 10 kilometrin rullahiihto takaa-ajona .

– Edelleen kova päivä. Aina se vaan yllättää. Juoksu oli ihan ok, ja sain vielä loppuun vähän puristettu loppukiriä. Eroa kuitenkin kertyi turhan paljon kärkeen, Hakala kertasi.

– Lähdin takaa-ajoon vähän tyhjästä välistä sijalla 13. Eroa eteen oli 20 sekuntia ja taakse reilu 45 sekuntia. Yksinään sain hiihtää ja muutaman tytön sain napsittua kiinni ja Hokkasen Heinin vielä juuri ennen loppunousua. Siinä peräkanaa kaksi väsynyttä naista mentiin mäkeä ja sain vielä kaivettua pienen kirivaihteen esiin.

Hakala valmistautuu huolellisesti uuteen kauteen.

– Paljon on vielä hommia edessä, mutta nämä oli hyvät vedot tähän väliin. Viime vuonna olin kuitenkin paljon huonommassa tilanteessa tässä vaiheessa kautta ja silti nousujohteisesti rakennetulla harjoituskaudella pääsin hyvään kuntoon alkutalveen. Nyt vaan pitää taas muistaa maltti ja jatkaa oman työn tekemistä.

HlHS:n Laura Mononen jätti tällä kertaa kilpailun väliin, mutta on mukana maajoukkueleirillä Vuokatissa.

– Maajoukkueleiri kestää sunnuntaihin. En kilpaillut tänä vuonna Aatelia, koska kevät ja alkukesä on ollut vähän haasteellisempi kuin yleensä. Nyt tilanne kropan suhteen alkaa olla lähestulkoon normaali, Mononen kertoi.

– Norjassa oltiin jo lumileirillä. Seuraava leiri on elokuussa Sveitsissä ja lumille varmaan vasta lokakuussa, ellen käy nyt putkessa hiihtämässä.

Miesten ykkönen Vuokatissa oli Iivo Niskanen ennen Ristomatti Hakolaa (+19,8) ja Lari Lehtosta (+23,7). HäSa

Menot