Urheilu

Hämeen Sanomien juniorisivusto avattiin – "Ihmettelin, miten kukaan ei aiemmin ollut keksinyt tätä"

Hämeen Sanomat on avannut verkkosivuilleen juniorisivuston, joka kokoaa yhteen eri junioriseurojen ikäluokkien kuulumisia.
Hämeen Sanomien juniorisivustolle on jo ilmaantunut paljon junioriaiheisia juttuja.

Hämeen Sanomien verkkosivuille avattiin maanantaina uusi Hämeen Sanomien Junnut -juniorisivusto, jonne kootaan kantahämäläisen junioriurheilun kuulumisia.

Sivustolla on löydettävissä juttuja mm. eri lajien, junioreiden, joukkueiden ja ikäluokkien viimeisistä tapahtumista.

Sivusto toteutetaan yhdessä paikallisten junioriseurojen kanssa.

Mukaan ovat liittyneet jo tässä vaiheessa HPK-juniorijääkiekko, salibandyseura Steelers sekä jääkiekkoseura Sisu–Hockey.

Puheenjohtaja Taina Saloranta kertoo, että myös Hämeenlinnan Taitoluistelijat ovat kiinnostuneita tulemaan mukaan.

Myös muut alueen seurat ja lajit ovat tervetulleita juniorisivustolla.

Sivustolla julkaistaan seurojen itse tuottamia juttuja, joita Hämeen Sanomien urheilutoimitus hallinnoi ja käsittelee julkaisukelpoiseksi.

– Uskon, että tässä mallissa kaikki voittavat, kun lasten ja nuorten urheilu saa lisää huomiota. Hämeen Sanomien näkökulmasta on tärkeää olla aktiivinen toimija seutukunnalla ja on hienoa tukea tärkeän ja hyvän asian näkyvyyttä paikallislehden sivustolla. Toivottavasti tällä on kannustava vaikutus myös lapsiin ja nuoriin, tehdäänhän junioriseuroissa kantahämäläisen urheiluperheen tulevaisuutta, Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies Samuel Savolainen sanoo.

– On ollut mukavaa huomata sivuston saama positiivinen vaikutus ja kiinnostus. Sen päälle on hyvä rakentaa, Savolainen jatkaa.

Lue lisää: Sisu 10 -joukkue otti viikonloppuna Nokialla kolme voittoa

HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen on ilahtunut, että juniorikiekko nousee esille paikallislehden sivuilla.

– On erittäin hienoa, että saamme juniorikiekkoa näkyville Hämeen Sanomien avustuksella. Positiivista palautetta on jo tullut – on tultu sanomaan, että tämä on tosi hyvä juttu, Rahikainen toteaa.

Steelers Hämeenlinna ry:n toiminnanjohtaja Noora Lavonen kertoo Rahikaisen tavoin saaneensa juniorisivustosta positiivista palautetta.

– Kun infosin joukkueita asiasta, positiivista palautetta tuli heti. Sanottiin, että on hienoa, kun on reagoitu tarpeeseen. Näitä juttuja on kaivattu. Olen havainnut hyvin positiivista henkeä asiaan liittyen. Palaute on ollut positiivista ja sivusto on ollut selkeästi löydettävissä, Lavonen sanoo.

– Uskon, että tällä voi olla vaikutusta myös kannustamaan junioreita hakeutumaan seuratoiminnan pariin. Mitä enemmän tiedetään, sitä paremmin saatetaan lähteä kokeilemaan, Lavonen pohtii.

 

Sisu-Hockey Hämeenlinna ry:n puheenjohtaja Outi Pohjanvirta pitää juniorisivustoa hienona lisänä Hämeen Sanomien tarjontaan.

– Luin Hämeen Sanomista, että tällainen avataan ja pidin sitä loistoideana. Ihmettelin, miten kukaan ei aiemmin ollut keksinyt tätä. Kaikki paikallinen kiinnostaa varmasti – niin myös paikallinen urheilu. Kun katsoo Hämeen Sanomien luetuimpien juttujen listaa, jääkiekko on korkealla jatkuvasti. On hienoa, että myös juniorijääkiekko pääsee vieläkin näyttävämmin mukaan, Pohjanvirta toteaa.

– Eri seurojen sivuilla tietysti on aiemmin ollut juttuja, mutta lukijan kannalta olisi vaivalloista käydä katsomassa kaikki eri seurojen sivut läpi. Nyt kun niitä löytyy yhdestä paikasta, se on hieno asia, Pohjanvirta toteaa. HäSa

Juniorisivuston löydät osoitteesta www.hameensanomat.fi/junnut

 

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic