fbpx
Urheilu

Hämeen Sanomien kuntorasteilla juhlavuosi - Juhlavuonna rasteja haetaan 51 tapahtumassa

Suunnistuksen harrastajilla ei käy aika pitkäksi tänä kesänä.
Kuntosuunnistajille on tarjolla tänä kesänä 51 tapahtumaa Hämeenlinnan ja lähikuntien metsissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Kuntosuunnistajille on tarjolla tänä kesänä 51 tapahtumaa Hämeenlinnan ja lähikuntien metsissä. Kuva: Pekka Rautiainen

Perinteisillä Hämeen Sanomien kuntorasteilla on juhlavuosi. Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla on haettu rasteja jo 40 vuotta.

Juhlavuonna on tarjolla 51 tapahtumaa. Ensimmäisen kerran rasteja etsitään keskiviikkona Hattulan Hakimäessä, ja kausi päättyy lokakuun 10. päivänä Hattelmalanharjulla. Tapahtumapäivät ovat pääosin torstai (Hämeenlinna) ja tiistai (Riihimäki). Koko tapahtumakalenteri ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.hsrastit.info.

Kartanmyynti- ja lähtöajat ovat kello 16.30–18.30 (syys-lokakuussa kello 16.30-18), ja maali sulkeutuu 1,5 tuntia kartanmyynnin lopettamisen jälkeen. Radat ovat seuraavat: helppo 2 km, helppo 4 km, normaali 4 km sekä haastava 6 km (ja 8 km). Kaikissa tapahtumissa on käytössä sähköinen rastileimaus. Karttamaksu on kuusi euroa, ja alle 16-vuotiaat pääsevät maastoon ilmaiseksi.

Järjestäjät ovat tänä vuonna entistä enemmän panostaneet ratojen laatuun siten, että sopivia ratoja on tarjolla kaikenikäisille ja -kuntoisille: lajia aloitteleville nuorille ja aikuisille sekä lapsiperheille sopii hyvin helppo 2 km rata, kun taas suunnistuksen perusteet hallitsevat, reitinvalinta- ja kartanlukutehtäviä haluavat voivat suunnistaa 4B- tai 4A-radan. 6 km (ja 8 km) radat ovat puolestaan edellisiä taidollisesti ja fyysisesti vaativampia.

 

Suunnistusliiton uusi Rastilippu.fi– palvelu mahdollistaa kuntorasteilla tänä vuonna myös sähköisen ennakkoilmoittautumisen ja -maksamisen sekä on line -tulospalvelun. Palvelu on käytössä Hämeenlinnan alueen tapahtumissa.

Kuntorastien 40-vuotista historiaa juhlistetaan toukokuun 30. päivänä Aulangon torstairasteilla. Juhlavuoden päätavoitteena on innostaa lajin pariin mahdollisimman paljon kaikenikäisiä uusia harrastajia. Lisäksi juhlavuodelle on laadittu karttoja uusista maastoista, jonka toivotaan lisäävän myös kokeneiden harrastajien määrää.

Kuntorastien järjestäjinä toimivat aiempien vuosien tapaan Hauhon Sisu, Hämeenlinnan Suunnistajat, Hämeenlinnan Tarmo, Kalvolan Keihäs, Lammin Säkiä, Riihimäen Suunnistajat ja Turengin Sarastus.

Menot