Urheilu

Hämeenlinna teki paremmuutensa selväksi Pihtiputaan mummollekin Emmi Riikilän johdolla

Emmi Riikilä on löytänyt kovan pudotuspelivireen jo kultajahdin alkutaipaleella.
Yleispelaaja Emmi Riikilä on ollut kentän parhaimmistoa jo kahdessa puolivälierässä LiigaPlokia vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Yleispelaaja Emmi Riikilä on ollut kentän parhaimmistoa jo kahdessa puolivälierässä LiigaPlokia vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho on ollut tällä kaudella mahdoton lyötävä Pihtiputaan LiigaPlokille, ja aika alkaa loppua viime kevään välieräjoukkueelta kesken. Sunnuntaina Hämeenlinna kävi kolmannen kerran kauden aikana ryöstöretkellä Keski-Suomessa ja eteni naisten Mestaruusliigan puolivälieräsarjassa 2–0-johtoon erin 3–1 (25–15, 22–25, 25–16, 25–20).

Paremmuus ei jäänyt epäselväksi Pihtiputaan mummollekaan. LiigaPloki pani kampoihin oikeastaan vain toisessa erässä ehjän syöttö-vastaanottopelinsä turvin. Kolme muuta erää Lentopallokerho käsitteli vauhdilla, joka herättäisi kateutta Postissa.

Kaikki joukkueiden viisi kohtaamista kauden aikana ovat päättyneet Hämeenlinnan 3–0- tai 3–1-voittoon.

Kerhon avainpelaaja oli pudotuspelit ryminällä aloittanut Emmi Riikilä. Säälimätön laitahyökkääjä takoi 19 pistettä joukkueen parhaalla 59 prosentin hyökkäysteholla ja vastaanotti 64 prosentin tarkkuudella.

Hämeenlinna on operoinut molemmat Ploki-ottelunsa samalla seitsemän pelaajan ryhmällä. Ainakin Riikilää on vaikea syrjäyttää aloituskokoonpanosta, vaikka vaihtoehtona olisi maajoukkueyleispelaaja Salla Karhu.

– Tämä kokoonpano toimii hyvin, ja jos joku sattuu pelaamaan vähän aikaa huonosti, haluan ensin reaktion kentällä. Emmin pelistä ei ole pahaa sanottavaa. Tiedän mihin hän pystyy, ja tämä peli näytti, miksi hän pelaa. Hän on tehnyt koko kauden kovaa töitä ja pärjännyt hyvin aina kentällä käydessään, päävalmentaja Matteo Pentassuglia totesi.

Pentassuglia ei ole huolestunut myöskään joukkueen runkosarjan johtotähden Suvi Kokkosen pelivireestä. Laitahyökkääjälupaus on jäänyt molemmissa puolivälierissä teholuvussa miinukselle.

– Emme voi olettaa, että pelaajat pelaavat koko pitkän kauden kovalla tasolla. Ploki keskittyy paljon Suviin ja puolusti häntä hyvin, italialaisluotsi sanoi.

Toisella tavalla pelejä lähestyy Jukka Koskisen valmentama LiigaPloki, joka yritti kääntää tuhoontuomitun puolivälieräsarjan suuntaa sunnuntaina kaikkien 12 pelaajan voimin.

Vaikka Ploki pullistelee hyviä syöttäjiä, koko ottelussa syöttö-vastaanottopeliä hallitsi selvästi Hämeenlinna, 13 syöttövirheestään huolimatta.

– Vierasotteluissa tulee aina ylä- ja alamäkiä, mutta pärjäsimme todella hyvin vastaanotossa, Pentassuglia kehui.

Ottelusarjaa on jäljellä vielä ainakin tiistain kolmas kamppailu Hämeenlinnassa. Pentassuglia tähtää jo pidemmälle.

– Jos pelaamme normaalia peliämme, emme anna Plokille mahdollisuutta tulla peliin mukaan. Meidän pitää ottaa tulos myös tiistaina, koska tavoitteemme tulee vastaan myöhemmin, ei vielä puolivälierissä. Voitto olisi tärkeä, koska sitten saisimme runsaasti aikaa työstää myös fyysistä kuntoamme ennen välieriä. HäSa

1–3

(15–25, 25–22, 16–25, 20–25)

LiigaPloki

Pisteet:

Jeane Horton 12/+4Alex Donaghy 12/+1Emilia Kääntä 8/+2Venessa Loukonen 7/+6Elizabeth Field 5/+3Anastasia Boricheva 4/+3Torjunnat: 8Ässäsyötöt: 1Vastaanottoprosentti: 45

Hämeenlinna

Pisteet:

Emmi Riikilä 19/+16Maëva Orlé 13/+3Kateryna Kalchenko 12/+11Mara Green 12/+7Suvi Kokkonen 10/–1Pauline Martin 2/+1Torjunnat: 8Ässäsyötöt: 3Vastaanottoprosentti: 50