Urheilu

Hämeenlinna Tigers palaa jenkkifutiskartalle

Hämeenlinnassa ei ole viime aikoina juuri kuultu positiivisia uutisia amerikkalaisen jalkapallon suunnalta, sen jälkeen kun Hämeenlinna Huskies ilmoitti luopuvansa Vaahteraliigan sarjapaikastaan. Huskies on viime aikoina ollut myös esillä sen vuoksi, että Hämeenlinna Huskies ry:n hallitus on aloittanut selvityksen seuran lakkauttamisesta.

Talousvaikeuksista ja epäonnistuneen valmentajarekrytoinnin aiheuttamasta pelaajapulasta kärsineen Huskies-leirin rauniot jättivät tyhjiön hämeenlinnalaiseen amerikkalaisen jalkapallon kenttään.

Sitä tyhjiötä täyttämään saapuu uusi yhdistys Hämeenlinna Tigers ry, joka on kaivanut vanhan tutun seuranimen naftaliinista ja tulee tarjoamaan toimintaa naisten ja juniorijoukkueiden muodossa. Hämeenlinna Tigers ry:n ensimmäinen yhdistyskokous pidettiin tiistai-iltana Hämeenlinnan Kumppanuustalolla

Entisellä Tigersilla ja nykyisellä Tigersilla ei kuitenkaan ole muita yhtäläisyyksiä kuin nimi. Tigers tulee saamaan uuden logon, joka ei ole vielä tässä vaiheessa valmis.

Yhdistys uutisoi asiasta mediatiedotteessaan.

– Hämeenlinnassa on pelattu amerikkalaista jalkapalloa jo 90-luvulla kun Hämeenlinnaa edusti korkeimmalla sarjatasolla Hämeenlinna AFT-Tigers -edustusjoukkue. Vanhaa kunnioittaen Hämeenlinnassa tullaan jatkamaan lajin harrastamista tästäkin eteenpäin. Uuden seuran nimessä on haluttu tuoda hämeenlinnalaisen jenkkifutiksen juuret esille, seuran puheenjohtaja Emil Kallio sanoo Hämeenlinna Tigers ry:n tiedotteessa.

– Seuran tavoite on mahdollistaa junioreille ja naisille amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon harrastaminen Hämeenlinnan ympäristössä. Hämeenlinna Tigers ry:n alaisuudessa toimivat Tigers Women ja Tigers Juniorit -jaostot, joissa tullaan jatkamaan lajin menestyksekästä kasvua. Seuran tavoitteena on saada Suomen Amerikkalaisen Jalkapalloliiton sarjoihin kaudelle 2019 kilpailukykyiset joukkueet niin juniori- kuin naisten sarjoihin.

Uusi Tigers panostaa seurana erityisesti juniori- ja nuorisotoiminnan kehittämiseen. Se on kaivattu positiivinen uutinen vaille kotia jääneiden innokkaiden jenkkifutisharrastajien parissa.

– Luomme uutta pelaajasukupolvea myös Tigersin omien kasvattien kautta, kehittäen toimintaa tiiviisti Tigers Juniorit -jaoston kanssa. Hämeenlinna Tigersin juniorit ovatkin jo aktiivisesti aloittaneet eri ikäryhmien harjoittelun, Kallio sanoo.

Naisten toiminnassa pyritään palvelemaan niin tavoitteellisten kuin vähemmän tavoitteellisten pelaajien vaatimuksia.

– Päätavoitteena on kannustaa naisia ja tyttöjä liikunnan pariin, oli heidän tavoitteenaan olla huippu-urheilija tai vain lajin harrastaja. Naisten joukkue järjestää monipuolisia yhteistreenejä kesän aikana, jonne kaikki lajista kiinnostuneet naiset ja tytöt ovat tervetulleita, Kallio sanoo.

Hämeenlinna Tigers ry tulee järjestämään kesän ja syksyn aikana alkeiskursseja sekä kokeilupäiviä niin junioreille kuin naisille. HäSa