Urheilu

Hämeenlinna Tigers ry vetää jatkossa lajipulkkaa – "Halusimme säilyttää jenkkifutiskulttuurin Hämeenlinnassa"

Hämeenlinnalainen amerikkalaisen jalkapallon kenttä sai kaivattuja positiivisia uutisia keskiviikkona, kun uusi yhdistys Hämeenlinna Tigers ry ilmoitti ryhtyvänsä pyörittämään kaupungin jenkkifutistoimintaa.

Hämeenlinna Huskies ry:n selvittäessä koko toiminnan lakkauttamista, perinteisellä nimellä varustettu Tigers-perhe lähti vetämään paikallista jefupulkkaa Hämeenlinnassa.

– Halusimme saada naisille ja junioreille lajin harrastamisen turvattua ja jatkumaan. Ensin lähti junioreiden vanhempia vetämään asiaa, sitten naisia tuli mukaan, Hämeenlinna Tigers ry:n puheenjohtaja Emil Kallio kertoo.

Puheenjohtajaksi Kallio valikoitui puolisattumalta.

– Olen yhden naispelaajan puoliso. En ole niin laji-ihminen, mutta tunnen yhdistystoimintaa. Olen 15 vuotta tehnyt yhdistystoimintaa vapaapalokuntapuolella, Kallio jatkaa.

Hämeenlinna Tigersin nimi on paikalliselle jenkkifutisväelle tuttu. Uudessa yhdistyksessä ei kuitenkaan ole vanhan kanssa muuta tekemistä kuin joukkueiden nimi.

Entisiä Vaahteraliigassakin esiintyneen Tigersin pelaajia on mukana juniorijoukkueiden valmennuksessa, kuten esimerkiksi Antti Merisaari, joka valmentaa U15-joukkuetta.

– Halusimme säilyttää jenkkifutiskulttuurin Hämeenlinnassa, se on tavoitteemme, Merisaari linjaa.

– Jenkkifutiksella on kohtuullisen pitkät perinteet Hämeenlinnassa. Meillä on innokkaita junioreita ja naisia, joiden tähden täytyi saada sitä perinnettä jatkettua, Kallio säestää.¬

Kallion mukaan juniorijoukkueita on tarkoitus saada useampia ajan kuluessa aina alle yhdeksänvuotiaista alle 17-vuotiaisiin saakka. Tällä hetkellä naispelaajia toiminnassa on noin 20 ja junioreita noin 30.

Seuran uusi logo saattaa valmistua valmistua jo ensi viikolla.

– Tämä kausi menee vielä pitkälti toiminnan käynnistämiseen, mutta pikkuhiljaa toimintaa on tarkoitus saada laajennettua.

Junioripelaajista on mahdollisuus tulevaisuudessa rakentaa miesten edustusjoukkue.

– Nyt kun on vain juniorit ja naiset edellä, ei syydetä rahaa edustusjoukkueeseen. Kun nämä juniorit kasvavat, siinä on miesten edustusjoukkueen runko kasassa, Merisaari toteaa.

– Se on luonnollista jatkumoa, että emme yli-ikäisenä joudu sanomaan, että keksipäs jotain muuta. Ne, jotka tähtää huippu-urheilun saralle, meillä pitää olla rahkeet tarjota sitä, Kallio jatkaa.

Naisten joukkueessa pelaava Reetta Kokkonen sanoo ilahtuneensa, että uutta toimintaa saatiin nopeasti pystyyn Lady Huskiesin joutuessa luopumaan sarjapaikastaan.

– Se oli positiivinen asia. Hieman välillä oli olo, että mitäs nyt sitten. Hetken aikaa piti miettiä pitääkö ajella Hyvinkäälle tai Tampereelle asti lajin pariin. Sama porukka jatkaa onneksi nyt uusissa väreissä, Kokkonen avaa.

Kallion mielestä oli luonnollista, että Huskiesin jälkeen aloitetaan uudella nimellä.

– Olemme halunneet lähteä luomaan uutta ja uljasta kokonaan, eikä vanhaa säily kuin pelaajat ja valmentajat. Valmennuspuolelle toivotaan, että Hämeenlinnan jefu-osaajat tulisivat mukaan talkoisiin.

– Emme peri mitään sarjapaikkoja vaan menemme kaikille tasoille uutena seurana. On laitettava lajiliittoon hakemukset ja tässä on monta muutakin ruljanssia luvassa. Kaikki etenee kuitenkin positiivisesti pala palalta. HäSa