fbpx
Urheilu

Hämeenlinnalainen Niilo Mäenpää iski uransa avausmaalin Veikkausliigassa – "Tuntui hyvältä"

Hämeenlinnalaiskeskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää tuikkasi Veikkausliiga-uransa ensimmäisen maalin Ilveksen verkkoon.
Se on siellä, siellä, se sinne pujahti! Niilo Mäenpää (edessä) tuuletti raivokkaasti Veikkausliiga-uransa avausmaalia. Kuva: Jaakko Stenroos
Se on siellä, siellä, se sinne pujahti! Niilo Mäenpää (edessä) tuuletti raivokkaasti Veikkausliiga-uransa avausmaalia. Kuva: Jaakko Stenroos / All Over Press

FC Interin hämeenlinnalaiskeskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää, 21, pamautti Veikkausliiga-uransa avausmaalin perjantaina kärkikamppailussa Ilveksen verkkoon. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti pääsi kulman jälkitilanteesta pamauttamaan pallon sydämensä kyllyydestä kotiyleisön edessä ohi Ilves-maalia vartioineen Mika Hilanderin.

Mäenpään osuma oli ottelun 2–2-tasoitus. Ilves voitti ottelun lopulta 3–2 vieraskentällä.

– Tuntui todella hyvältä, että pääsi tekemään avausmaalin ja tasoituksen kotiyleisön edessä. Aika kauan meni aikaa, että se tuli sieltä, mutta toivottavasti maaleja tulee vielä paljon lisää, Mäenpää kommentoi Hämeen Sanomille ottelun jälkeen.

Mäenpää otettiin vaihtoon jo toisen puoliajan alussa.

– Olen ollut vähän alikuntoisena tässä. Sen takia valmentaja (Jose Riveiro) halusi ehkä ottaa minut pois, sen enempää en kommentoi.

 

Inter joutui ottelussa nopeasti ahtaalle, kun Ilves pääsi siirtymään 2–0 -johtoon Tiemoko Fofanan ja Tatu Miettusen maaleilla jo kymmenenen peliminuutin kohdalla.

Turkulainen Inter nousi kuitenkin ottelussa tasoihin Timo Furuholmin ja Mäenpään viimeistelyillä. Ilves kampesi lopulta voittoon Ilari Mettälän 81. minuutin osumalla toisella puoliajalla.

– Päästettiin Ilves helposti johtoon heti alussa, sitten alkoi peli kulkea ja saimme tasoitettua. Toisella puoliajalla oli saumat tehdä itsekin maali, mutta Ilves pääsi rankaisemaan lopussa. Harmittaa, että kotipelissä hävittiin, mutta ei mahda mitään, Mäenpää niputti.

Ennen ottelua sarjan kärkipaikalla ollut Inter menetti asemiaan Veikkausliigassa ja putosi tappion myötä kolmanneksi Ilveksen noustua sarjakärkeen 19 pisteellä. Myös RoPSin 1–0 -vierasvoitolla kaatanut HJK ohitti Interin. HJK on 18 sarjapisteessä, mutta se on pelannut Interiä (17 p) yhden ottelun enemmän. HäSa

Menot